Skip to content
Program Ford Vignale se rozšiřuje o nové modely a exkluzivní služby zákazníkům

Tisková zpráva -

Program Ford Vignale se rozšiřuje o nové modely a exkluzivní služby zákazníkům

  • Ford představuje na autosalonu v Ženevě rozšířenou řadu modelů a služeb Ford Vignale
  • Vedle modelů Ford S-MAX Vignale, Ford Edge Vignale a Ford Mondeo Vignale bude v Ženevě k vidění rovněž koncepční studie Ford Kuga Vignale, která naznačuje budoucí plány Fordu v segmentu SUV
  • Ford Vignale nabídne zákazníkům ještě více možností, jak přizpůsobit exteriér vozu jejich osobnímu vkusu
  • Zákazníci se mohou těšit také na nabídku účasti na exkluzivních akcích po celé Evropě od zahradnické show v Chelsea po Velkou cenu F1 v Monaku
  • Přední osobnosti z oblasti módy a designu budou vystupovat jako ambasadoři značky Ford Vignale. Kolekce Vignale pro rok 2016 obsahuje kromě jiného pouzdro na iPad a tašku do kanceláře

/V Praze, 1. března 2016/ – Ford dnes na autosalonu v Ženevě představuje nové modely Ford Vignale a také nové služby určené zákazníkům tohoto speciálního programu zaměřeného vedle samotných automobilů na celkovou zákaznickou zkušenost.

Ford odhalil nový Ford Edge Vignale a nový Ford S-MAX Vignale. Ceny modelu Edge Vignale zveřejní společnost v průběhu letošního roku, Ford S-MAX Vignale mohou zákazníci v některých evropských zemích objednávat již dnes.

To ale není vše. Ford také poprvé ukázal Ford Mondeo Vignale s pětidveřovou karoserií, který se začne prodávat od roku 2017, a koncepční studii připravovaného modelu Ford Kuga Vignale. Dále představil novou výbavu na přání, která od příštího roku nabídne zákazníkům ještě širší možnosti, jak přizpůsobit vnější vzhled modelů Mondeo Vignale a S-MAX Vignale osobnímu vkusu.

Rozšířenou modelovou řadu Ford Vignale bude možné objednávat v provozovnách FordStore. Zde se nacházejí speciální „koutky Vignale“, v nichž je zákazníkům k dispozici osobní manažer programu. Již dnes je v provozu 300 prodejních míst FordStore z plánovaných pěti set.

Ford zároveň představuje novou nabídku účasti na exkluzivních akcích pro zákazníky Ford Vignale. Jedná se například o Velkou cenu F1 v Monaku, zahradnickou show v Chelsea nebo VIP premiéry na filmovém festivalu v Cannes.

Modelová řada Ford Vignale se rozrůstá

Ford vystavuje v Ženevě nový S-MAX Vignale v exkluzivním laku Vignale Milano Grigio s perleťovým efektem a také v odstínu Vignale White Platinum.

Ford Edge Vignale je k vidění v metalické hnědé barvě Vignale Ametista Scura a rovněž v odstínu Vignale White Platinum. Oba vozy mají typickou horní mřížku se strukturou šestiúhelníků. Mřížku v matném tmavém provedení lemuje dekorační linka z leštěného hliníku.

K exteriérovým detailům, které poukazují na exkluzivitu, patří chromovaná mlhová světla u Edge Vignale, hliníková lišta s vylisovaným nápisem Vignale na zádi S-MAXu Vignale a 19palcová kola z leštěné hliníkové slitiny, jimiž se pyšní oba modely.

Luxusní atmosféru interiérů S-MAXu Vignale i Edge Vignale zdůrazňuje kůže Windsor se šestiúhelníkovým vzorem a výraznými ozdobnými švy nabízená ve světlém provedení Cashmere nebo tmavém Ebony. Kůží jsou potažena nejen sedadla a výplně dveří, ale i středová loketní opěrka, středová konzola a palubní deska, jež má na straně spolujezdce hliníkovou dekorační lištu.

Ford také poprvé ukazuje Ford Mondeo Vignale s pětidveřovou karoserií, který se začne prodávat od roku 2017. Novinka navazuje na dosavadní Mondeo Vignale v karosářských variantách sedan a kombi. Na ženevském stánku Fordu lze vidět rovněž modely Mondeo Vignale a S-MAX Vignale s tmavými koly a bez chromovaných exteriérových detailů. I tuto variantu Ford zanedlouho nabídne zákazníkům.

Modely Ford S-MAX Vignale, Ford Edge Vignale a Ford Mondeo Vignale dostanou již v sériové výbavě nový komunikační a zábavní systém SYNC 3 s vylepšenou 8palcovou dotykovou obrazovkou, která podporuje ovládání gesty jako na chytrých telefonech.

SYNC 3 se pyšní vyšším výkonem a rozumí jednodušším příkazům. Řidič může vyhledat kavárnu, čerpací stanici nebo parkoviště prostým stiskem tlačítka a vyslovením přání typu „potřebuji kávu“, „potřebuji benzin“ či „potřebuji zaparkovat“. Podobným způsobem je možné vyhledávat rovněž hotely, letiště a další místa.

Dalším příkladem technické vyspělosti modelů Ford Vignale je systém aktivního potlačování hluku.* Ten sleduje pomocí tří mikrofonů rozmístěných po interiéru hluk motoru pronikající do prostoru pro cestující a vysílá z reproduktorů audiosystému zvukové vlny s opačnou fází. V nabídce výkonných a úsporných motorů nechybí
2.0 TDCi bi-turbo o výkonu 154 kW.

Kuga Vignale: nahlédnutí do budoucnosti SUV značky Ford

Koncepční studie Ford Kuga Vignale umožňuje vytvořit si představu tom, co lze očekávat od připravovaného modelu Kuga Vignale. Za základ posloužilo nové SUV Ford Kuga, které má v Ženevě evropskou autosalonovou premiéru.

Vystavovaná koncepční studie Ford Kuga Vignale se pyšní perleťovým odstínem Palazzo Pearl a speciální povrchovou úpravou detailů exteriéru. Zatímco spodní mřížku zdobí černý lak s vysokým leskem, ochranné pláty pod předním i zadním nárazníkem, plošky okolo mlhových světel a dekorační prvky na dveřích mají tmavý lak s efektem patiny.

Speciálně zpracovanou kůží s ozdobnými švy jsou potažena nejen sedadla, dveřní výplně a palubní deska, ale dokonce i podlaha zavazadlového prostoru a páté dveře. Vnitřní výplně sloupků a stropu kryje Alcantara, schránky v palubní desce i ve středové konzole mají vnitřní výstelku a středová konzola je vyvedená v prémiové úpravě Opale s perleťovým efektem.

V roce 2015 prodal Ford rekordních 102 000 vozů Kuga. Bezmála čtyři z pěti přitom byly ve vysokém stupni výbavy Titanium, což svědčí o silné poptávce po luxusních variantách v segmentu SUV.

Exkluzivní akce

Zákazníci Ford Vignale si cení zážitků a za největší luxus považují čas. Ford jim proto poskytne specializovanou službu, která jim pomůže zorganizovat cesty na zajímavé akce.

Ve spolupráci s cestovní agenturou Total Management nabídne Ford zákazníkům programu Ford Vignale pečlivě vybraný sortiment cest a zážitků. Jako příklad lze uvést luxusní pobyty v Relais & Châteaux Mas de Torrent ve španělské Gironě nebo v britském Grayshott Spa and Hotel.

Nabízeny budou rovněž vstupy na divadelní a hudební představení i na prestižní sportovní akce jako French Open. Ford bude zákazníky informovat o aktuálních nabídkách formou e-mailového newsletteru rozesílaného jednou měsíčně. Služba se spouští již tento měsíc.

K dalším výhodám určeným zákazníkům Ford Vignale patří aplikace Vignale Service pro chytré telefony s operačními systémy iOS a Android. Nabízí přímý odkaz na online vydání Magazínu Vignale; tipy a rady pro řidiče, vyhledávání prodejců, parkovacích míst a čerpacích stanic nebo spojení na linku Ford Vignale One Call jedním klepnutím.

Kolekce Vignale 2016

Při návrhu aktuální kolekce Vignale se designéři Ford Vignale nechali inspirovat luxusními materiály a precizním dílenským zpracováním, jež charakterizují automobily této značky. Zboží z kolekce Vignale si lze prohlédnout a objednat v koutcích Vignale i v e-shopu. Novinkami v sortimentu jsou ručně vyráběné kožené pouzdro na iPad nebo taška do kanceláře s charakteristickým šestiúhelníkovým vzorem, který se objevuje na vozech Ford Vignale.

V nabídce je také externí baterie potažená vysoce kvalitní kůží, psací sada s plnicím kuličkovým perem LAMY Vignale, kožené pouzdro na cestovní dokumenty, peněženka či kožený držák slunečních brýlí. Poprvé se v kolekci Vignale objevuje nová řada v kůži vázaných poznámkových bloků.

*Pouze pro vybrané motorizace

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 210 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.