Skip to content
M-Sport získal mistrovský titul v hodnocení týmů
M-Sport získal mistrovský titul v hodnocení týmů

Tisková zpráva -

Sébastien Ogier vybojoval s Fordem Fiesta WRC titul mistra světa v automobilových soutěžích

  • Posádka Fordu Fiesta RS WRC Sébastien Ogier a Julien Ingrassia z týmu M-Sport si třetím místem na Dayinsure Wales Rally GB zajistila titul mistrů světa v hodnocení jezdců
  • M-Sport získal mistrovský titul v hodnocení týmů
  • Ogier letos vyhrál v Monte Carlu a Portugalsku, mnohokrát stál na stupních vítězů

/V Praze, 2. listopadu 2017/ V britské Dayinsure Wales Rally GB, která se konala tento víkend jako součást mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích, dojeli Sébastien Ogier a Julien Ingrassia s vozem Ford Fiesta RS WRC „až“ třetí. Pro tým M-Sport to ale byl ohromný důvod k radosti. Ogier a Ingrassia se totiž díky tomuto výsledku v předstihu stali mistry světa v hodnocení jezdců a M-Sport šampionem v klasifikaci týmů!

Spokojenost byla o to větší, že na prvním místě britské rallye skončila jiná posádka týmu M-Sport, Elfyn Evans a Daniel Barritt. Ogier a Ingrassia jsou mistry světa již popáté. Patří mezi pouhé tři posádky v celé historii světového rallye šampionátu, jimž se povedlo získat mistrovský titul ve dvou různých týmech.

Malcom Wilson, ředitel týmu M-Sport, řekl: „Byl to emocemi nabitý den a musím přiznat, že během poslední rychlostní zkoušky ukápla i nějaká ta slza. Poprvé, když Ott (Tänak) projel cílem a zajistil nám tak titul v hodnocení týmů, pak když se Sébastien stal šampionem mezi jezdci a naposled, když Elfyn (Evans) zvítězil v naší domácí soutěži. Máme skvělý tým lidí a jejich práce přinesla úžasné výsledky. V každé soutěži jsme stáli na stupních vítězů a jsme jediný tým, jehož všem třem jezdcům se letos podařilo alespoň jednou zvítězit.“

Sébastien Ogier v cíli bilancoval: „Před dvanácti měsíci jsme udělali rozhodnutí, které mohlo být považováno za riskantní. Rozhodli jsme se spojit síly s Malcomem Wilsonem a společně se postavit nové výzvě. Dnes víme, že jsme uspěli, a že to bylo správné rozhodnutí.“

Tým M-Sport nasazuje v mistrovství světa vozy Ford Fiesta RS WRC. Motor 1.6 EcoBoost, vyvinutý ve spolupráci s Fordem, dosahuje s předepsanými 33mm restriktorem výkonu 221 kW (300 k) v 6000 ot.min-1 a točivého momentu 450 Nm v 4000 ot.min-1. Poháněna jsou všechna čtyři kola prostřednictvím šestistupňové převodovky M-Sport/X-Trac se sekvenčním řazením. V asfaltové specifikaci jezdí vůz na 18“ kolech s brzdovými kotouči o průměru 355 mm, na sněhu a šotolině se používají 15“ kola a 300mm brzdy.

Dayinsure Wales Rally GB byla předposlední ze 13 soutěží letošního mistrovství světa FIA. Závěrečným podnikem je australská rallye, která se jede 16. až 19. listopadu. Ogier má před poslední soutěží náskok 32 bodů na druhého v průběžném pořadí, Thierryho Neuvilla (215 vs. 183 bodů). M-Sport World Rally Team vede s 398 body před druhým Hyundai Motorsport o 93 bodů. 

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.