Skip to content
Nový Ford Focus nabízí přední sedadla, která lze seřídit v osmnácti směrech
Nový Ford Focus nabízí přední sedadla, která lze seřídit v osmnácti směrech

Tisková zpráva -

Sedadla v novém Fordu Focus přinášejí úlevu od bolesti zad. Chválí je i odborníci

  • Komise složená z lékařů a fyzioterapeutů potvrdila, že sedadla v novém Fordu Focus mohou ulevit od bolesti zad
  • V osmnácti směrech seřiditelná přední sedadla umožňují nalézt optimální pozici velmi širokému okruhu lidí nejrůznějších postav
  • Focus jako první model značky Ford obdržel schválení německé organizace AGR „Kampaň za zdravá záda“

/V Praze, 7. března 2019/ – Bolest zad je celosvětově nejčastější příčinou invalidity. Podle odborných odhadů se s ní někdy v životě setká až polovina všech obyvatel Evropy. Mimo jiné dokáže bolest zad pořádně znepříjemnit cestování autem.

Nový Ford Focus nabízí přední sedadla, která lze seřídit v osmnácti směrech, a zajistit si díky tomu maximální pohodlí. Svoje schválení jim udělila i organizace Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR, v překladu Kampaň za zdravá záda).

Focus je první model značky Ford, jenž obdržel schválení od nezávislé hodnotící komise AGR. Komisi tvoří odborníci z různých zdravotnických oborů. Aby sedadlo schválení získalo, musí se umět přizpůsobit přirozené pozici sezení člověka místo toho, aby člověk přizpůsoboval svoji pozici sedadlu.

Řidič, sedící ve špatné poloze, se může hrbit, což zatěžuje spodní část zad. V případě Focusu bylo naším cílem vyvinout seřiditelné sedadlo v 18 směrech, ve kterém naleznou řidiči všech typů postav optimální pozici pro maximální komfort, zejména na dlouhých cestách,“ řekl Glen Goold, šéfkonstruktér programu Ford Focus.

Evropané řídí v průměru hodinu denně. Do toho se však nepočítá čas strávený v dopravních zácpách a hledáním parkovacího místa.* Britský výzkum ukázal, že 75 procent řidičů má kvůli nevhodné poloze za volantem problémy se zády. Špatné sezení může vést rovněž k bolestem krku, únavě svalů a k omezení krevního oběhu.

Inženýři Fordu přihlíželi při vývoji sedadel pro nový Focus i k požadavkům zákazníků, kteří si přáli lepší oporu stehen a bederní páteře. Součástí sedadel se schválením AGR je proto i elektronicky seřiditelná bederní opěrka, která se ovládá tlačítky na bočnici sedáku. Ford při vývoji prováděl zkoušky sedadel s muži i se ženami, kteří dohromady pokrývali velmi široké rozpětí tělesné výšky, hmotnosti i tvarů těla. Při testování životnosti došlo vedle 150 000 najetých kilometrů také na simulátor Robutt, který umí koncentrovat deset let typického používání sedadla do tří dnů intenzivního testování.

K vyššímu cestovnímu komfortu na palubě nového Focusu přispívá vedle sedadel rovněž systém detekce výmolů a prostornější interiér. Vzadu mají cestující k dispozici o pět centimetrů více prostoru před koleny a o šest centimetrů více místa pro hlavu.

Ergonomické vlastnosti sedadel mají zásadní význam, zejména pro řidiče, kteří jezdí často. Jsme rádi, že se do boje proti bolestem zad přidal i Ford,“ řekl Detlef Detjen, ředitel Aktion Gesunder Rücken e.V. Na video se můžete podívat zde.

Nový Ford Focus je již v prodeji.

*Evropští řidiči v průměru najedou přibližně 12 000 km http://www.odyssee-mure.eu/publications/efficiency-by-sector/transport/distance-travelled-by-car.html

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.