Skip to content
Součástí nové generace elektrifikovaných vozů Ford budou Fiesta a Focus EcoBoost Hybrid, Ford to oznámí na „Go Further“

Tisková zpráva -

Součástí nové generace elektrifikovaných vozů Ford budou Fiesta a Focus EcoBoost Hybrid, Ford to oznámí na „Go Further“

  • Na akci Go Further, která se koná 2. dubna od 16.00 v nizozemském Amsterdamu, představí Ford of Europe důležité novinky z oblastí elektrifikace, užitkových vozů a SUV
  • Vize nové éry mobility podle Fordu počítá s novou generací inteligentních automobilů pro inteligentní svět
  • Ford představí Fiestu a Focus v provedení EcoBoost Hybrid. Tyto modely se stanou členy rozsáhlé nové řady hybridních a elektrických vozů Ford

/V Praze, 27. března 2019/ – Na akci Go Further, která se koná 2. dubna v nizozemském Amsterdamu, zveřejní Ford of Europe důležité novinky z oblastí elektrifikace, užitkových vozů a SUV.

Nové produkty včetně elektrifikovaných modelů představí publiku Steven Armstrong, viceprezident skupiny Ford a nastávající předseda představenstva Ford of Europe, a Stuart Rowley, nastávající prezident Ford of Europe. Přítomni budou rovněž další členové nejvyššího evropského vedení Fordu.

Tato nová generace inteligentních automobilů pro inteligentní svět přispěje k tišší a čistší budoucnosti. Do světa elektrifikovaných vozů přinese hodnoty značky Ford, tedy důvěryhodnost, cenovou dostupnost a řidičsky atraktivní projev.

Ford dnes oznámil, že příští rok uvede na trh nové modely Fiesta a Focus EcoBoost Hybrid se 48V mild-hybridním pohonem. Přednosti elektrifikace se stanou dostupnějšími pro ještě širší okruh zákazníků.

Nové modely Fiesta and Focus EcoBoost jsou příkladem odhodlání Fordu přinášet zákazníkům nové, k životnímu prostředí šetrnější modely, vyspělá technická řešení a hodnotné služby. Řadu dalších příkladů oznámíme příští týden a v následujícím období,“ řekl Armstrong. „Při vývoji mild-hybridního pohonu pro dva naše nejoblíbenější osobní modely jsme udělali maximum pro to, aby byly co nejúspornější, ale přitom zůstaly řidičsky ‚zábavné‘, jak velí filozofie Fordu.“

Elektrifikovaná Fiesta a Focus

Fiesta EcoBoost Hybrid a Focus EcoBoost Hybrid budou využívat vyspělou mild-hybridní architekturu navrženou takovým způsobem, aby snižovala spotřebu paliva, ale přitom jako vždy nabízela výkon a dynamiku odpovídající charakteru značky Ford.

Namísto běžného alternátoru zde najdeme řemenem poháněný integrovaný startér-generátor. Při brzdění a jízdě setrvačností dokáže zachycovat energii, která jinak přichází nazmar, a využívat ji k dobíjení lithium-ion baterie. Ta pracuje s napětím 48 V a je chlazená vzduchem.

Startér-generátor zároveň účinkuje jako elektromotor. V případě potřeby asistuje tříválcovému spalovacímu motoru 1.0 EcoBoost* při akceleraci a napájí také elektrické příslušenství vozu.

Výsledkem elektrické asistence je důraznější a pohotovější akcelerace, zejména z nízkých otáček. Startér-generátor v tomto režimu vykrývá prodlevu výfukového přeplňování, což motorářům Fordu umožnilo osadit spalovací motor větším turbodmychadlem.

Náš motor 1.0 EcoBoost již prokázal, že hospodárnost a dynamika mohou jít ruku v ruce. Technologie EcoBoost Hybrid představuje v tomto směru další posun vpřed,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. „Jsme přesvědčeni, že zákazníkům se hladká a bezprostřední dodávka výkonu motorů EcoBoost Hybrid bude líbit zrovna tak jako menší frekvence zastávek u čerpacích stanic.

Již začátkem letošního roku představil Ford nové Mondeo Hybrid kombi jako přitažlivou alternativu ke vznětovým motorizacím. Tento model je jediný tzv. „full-hybrid“ s karoserií kombi v segmentu rodinných vozů střední třídy.

V průběhu letošního roku začne Ford nabízet úsporný mild-hybridní pohon také pro užitkové vozy Transit a Transit Custom stejně jako pro velkoprostorové Tourneo Custom.

Již dříve společnost oznámila, že pro všechny její nové modely bude v nabídce nejméně jedna elektrifikovaná varianta – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid nebo elektromobil. Vztahuje se to na dosud neohlášené modely i nové verze těch stávajících, od Fiesty až po Transit.

Akce „Go Further“ začíná 2. dubna v 16.15. Sledovat ji bude možné živě (či později ze záznamu) na www.gofurtherlive.com.Tiskové zprávy, fotografie, videa a další materiály pro média budou k dispozici na gofurther.fordpresskits.com.

Fiesta EcoBoost Hybrid: předběžné emise CO2 od 112 g/km, předběžná spotřeba paliva 4,9 l/100 km

Focus EcoBoost Hybrid: předběžné emise CO2 od 106 g/km, předběžná spotřeba paliva od 4,7 l/100 km

Mondeo Hybrid Wagon: emise CO2 od 101 g/km, spotřeba paliva od 4,4 l/100 km

Transit EcoBlue Hybrid: emise CO2 od 144 g/km, spotřeba paliva od 7,6 l/100 km

Transit Custom EcoBlue Hybrid: emise CO2 od 139 g/km, spotřeba paliva od 6,7 l/100 km

Tourneo Custom EcoBlue Hybrid: emise CO2 od 137 g/km, spotřeba paliva od 7,0 l/100 km

* Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování.

Od 1. září 2017 se typové schválení některých nových automobilů řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Jde o nový, realističtější způsob měření spotřeby paliva a emisí CO2. Od 1. září 2018 WLTP začal nahrazovat dříve používaný cyklus NEDC. Během přechodného období budou hodnoty zjištěné dle WLTP vztahovány k NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2. To znamená, že stejný vůz může dle nové metodiky vykazovat jiné hodnoty než dříve.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.