Skip to content
Aktivní parkovací asistent pro vozy Ford Transit a Transit Custom
Aktivní parkovací asistent pro vozy Ford Transit a Transit Custom

Tisková zpráva -

„Tam se nevejdeš, kámo!“ Díky nové technologii se řidiči Fordu Transit už nemusí při parkování spoléhat na dobré rady okolí

/V Praze, 27. února 2020/ – Zaparkovat dodávku o metr delší než Mondeo někde na rušné ulici může být noční můrou nejen pro nezkušené řidiče. I drobný „ťukanec“ se přitom provozovateli prodraží. Jednak v nákladech na opravu, ale také kvůli tomu, že vůz musí být po dobu opravy odstaven. Ford Transit je však vybaven moderními systémy, které vzniku takových nepříjemností při parkování předcházejí.

Aktivní parkovací asistent pomůže řidičům Transitu vyhledat místo odpovídající velikosti a poté do něj vůz navede. Řidič obsluhuje pouze pedály. Systém se uplatní při podélném parkování na okraji silnice, ale také třeba při couvání mezi ostatní dodávky k nakládací rampě. K podélnému zaparkování postačuje mezera pouze o 0,8 metru delší než samotný vůz.

Transit dále nabízí asistent vyparkování, systém upozornění na jiná vozidla při couvání z parkovacího místa, systém boční ochrany nebo širokoúhlé kamery vpředu i vzadu.

Pokročilé technologie Transitu*

Aktivní parkovací asistent pro vozy Ford Transit a Transit Custom využívá dvanácti ultrazvukových senzorů, rozmístěných po obvodu karoserie. Poradí si i tehdy, když není okraj vozovky ohraničený obrubníkem, nebo při parkování ve svahu.

Součástí aktivního parkovacího asistentu je rovněž asistent vyparkování, který zajistí opětovné vyjetí z parkovacího místa.

Funkce upozornění na blížící se vozidlo při couvání do vozovky zvyšuje bezpečnost při couvání z parkovacího místa kolmo do silnice, kdy řidič nemá dobrý přehled o provozu. Vedle motorových vozidel zaznamená i jízdní kolo.

Systém boční ochrany akusticky i vizuálně informuje řidiče o boční vzdálenosti od nejbližší překážky při parkování a manévrování.

Širokoúhlé kamery vpředu i vzadu dávají řidiči lepší přehled o situaci například při vjíždění do nepřehledných křižovatek tvaru T nebo při vyjíždění z úzkého průjezdu na ulici.

Zadní kamera je umístěná až nad zadními dveřmi do nákladového prostoru. Díky tomu zajišťuje řidiči lepší výhled, zejména při manévrování s otevřenými dveřmi.

Pomáhají firmám uspět

Inovované verze užitkových modelů Ford Transit a Transit Custom, uvedené na trh v roce 2019, byly vyvíjeny s cílem pomoci firmám uspět v moderním podnikatelském prostředí.

Větší Ford Transit odveze více nákladu, spotřebuje méně paliva a řídí se snadněji než kdy dříve. Jako první vůz v segmentu se nabízí také s 48V mild-hybridním pohonem a inovativními asistenčními funkcemi.

Také Transit Custom se dodává s nejnovějšími motory EcoBlue i v mild-hybridní variantě. Zabudovaný modem FordPass Connect umožňuje provozovatelům maximálně využít potenciálu vozu.

Elektrifikovaná řada Transit Custom Hybrid získala prestižní ocenění International Van of the Year 2020 (Mezinárodní dodávka roku 2020).

Z hlediska počtu prodaných užitkových vozů se loňský rok stal pro Ford nejlepším za posledních 25 let. Značka je zároveň již pátým rokem jedničkou na evropském trhu užitkových automobilů.**

*Funkce může být nabízena jako součást příplatkové výbavy. Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují pozornost a úsudek řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz.

**Dle aktuálních dostupných údajů za rok 2019. Ford of Europe obvykle zveřejňuje výsledky z dvaceti tradičních evropských trhů, na nichž je zastoupen prostřednictvím svých národních prodejních organizací. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

  • Transit Mild-Hybrid: emise CO2 od 143 g/km, spotřeba paliva od 5,5 l/100 km NEDC
  • Transit Custom Mild-Hybrid: emise CO2 od 137g/km, spotřeba paliva od 5,3 l/100 km NEDC
  • Transit Custom Plug-in Hybrid: emise CO2 od 60 g/km, spotřeba paliva od 2,7 l/100 km NEDC

Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny podle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování. Od 1. září 2017 se typové schválení některých nových automobilů řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Jde o nový, realističtější způsob měření spotřeby paliva a emisí CO2. Od 1. září 2018 WLTP začal nahrazovat dříve používaný cyklus NEDC. Během přechodného období budou hodnoty zjištěné dle WLTP vztahovány k NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.