Skip to content
SecuriAlert, nový online zabezpečovací systém, zvyšuje úroveň ochrany automobilů Ford.
SecuriAlert, nový online zabezpečovací systém, zvyšuje úroveň ochrany automobilů Ford.

Tisková zpráva -

Zabezpečení nové gerenace je tady. Váš vůz vám dá vědět, že se do něj někdo pokouší vloupat.

Přestože se řada lidí po celé Evropě zdržuje kvůli pandemii častěji doma, krádeže aut zůstávají problémem a v některých zemích se jejich počet dokonce zvyšuje.1Automobilové alarmy mohou zloděje odradit, ale ve městech, kde na ulicích v noci parkuje množství aut, se snadno stane, že majitel alarm ignoruje. Buď si neuvědomí, že jde o jeho vůz, nebo ho jednoduše neslyší.2

Ford nyní zavedl novinku v podobě online zabezpečení SecuriAlert (dříve nazývaného režim ostrahy), které zvyšuje míru ochrany vozu před neautorizovaným vniknutím či manipulací.

Pokud je SecuriAlert aktivován a zaznamená jakoukoliv aktivitu vozu včetně odemknutí dveří klíčem, pošle majiteli oznámení na jeho chytrý telefon.

Jak SecuriAlert funguje

SecuriAlert slouží k doplňkovému zabezpečení vozu, když ho majitel nemá na očích. Funkci lze kdykoliv snadno zapnout i vypnout prostřednictvím mobilní aplikace FordPass.3

Jakmile je aktivován, detekuje SecuriAlert pokusy o vniknutí pomocí senzorů, jimiž je automobil už vybaven. V případě jakékoliv zaznamenané aktivity odešle palubní modem FordPass Connect majiteli oznámení na jeho chytrý telefon.

V aplikaci FordPass se pak zobrazí čas i příčina výstrahy SecuriAlert, stejně jako poslední známá poloha vozu.

Na rozdíl od běžného alarmu pošle SecuriAlert oznámení i v případě pokusu o odemknutí dveří klíčem. To může být užitečné zejména v situacích, kdy se zloději pokoušejí do vozu dostat odcizeným či naklonovaným klíčem.

Když chce majitel s takto zabezpečeným automobilem opět jet, třeba ráno do práce, jednoduše SecuriAlert v aplikaci FordPass deaktivuje.

Online funkce

SecuriAlert, poprvé uvedený před několika měsíci v užitkových vozech Ford, je pouze jedna z online funkcí, které jsou zákazníkům této značky nyní k dispozici.

V roce 2020 začal Ford poskytovat online funkce svým evropským zákazníkům bezplatně a nedávno oznámil účast v partnerském projektu, který přinese schopnost varování před nebezpečím napříč automobily různých značek.

Citace

„Víme, že zákazníkům dělá zabezpečení jejich vozů i toho, co nechávají uvnitř, obavy, ať už při parkování na ulici přes noc nebo třeba v nákupním centru. SecuriAlert staví na rozšiřujícím se ekosystému online funkcí Ford a dává zákazníkům jistotu, že pokud se s jejich vozem něco děje, dozvědí se o tom jako první.“

Richard Bunn, ředitel retailových řešení konektivity, Ford Mobility, Ford of Europe

Na video se můžete podívat zde.

Poznámky

1 Ve Velké Británii narostl počet krádeží aut v roce 2020 o třetinu, v průměru se tam odcizí 205 vozů denně

2 Britské ministerstvo dopravy, Národní dopravní výzkum: třetina vozů parkuje přes noc na ulici (2018, nejaktuálnější dostupná data)

3 Aplikace FordPass, kompatibilní s vybranými mobilními platformami, je k dispozici formou stažení. Mohou být účtovány poplatky za přenos dat a zpráv. K využívání funkcí dálkového přístupu je zapotřebí modem FordPass Connect, aplikace FordPass a bezplatné online služby (podrobnosti viz Podmínky používání FordPass). Online služby a funkce vyžadují dostupnost mobilní sítě Vodafone nebo partnerů Vodafone. Postupný vývoj technologií, mobilních sítí i samotných automobilů může do budoucna jednotlivé online funkce omezit nebo zcela znemožnit. Součástí bezplatných online služeb není Wi-Fi hotspot. Funkčnost služby SecuriAlert a jiných funkcí FordPass závisí na lokální dostupnosti datové sítě, stavu nabití akumulátoru a jiných. Nikdy nenechávejte své cennosti ve vozidle bez dozoru. Úplné informace naleznete na webových stránkách ford.cz nebo u svého autorizovaného prodejce ford.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 188 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.