Skip to content
Ford je exkluzivním dodavatelem osobních a lehkých užitkových automobilů pro tým Sky již od roku 2016
Ford je exkluzivním dodavatelem osobních a lehkých užitkových automobilů pro tým Sky již od roku 2016

Tisková zpráva -

Ve speciálně upraveném Tourneu Custom mohou vítězové etap na Tour de France odpočívat na vavřínech

  • Ford je exkluzivním dodavatelem osobních a lehkých užitkových automobilů pro tým Sky již od roku 2016
  • Ford Tourneo Custom týmu Sky je mimo jiné vybaven kuchyňkou, chladničkou, sklopnými sedadly, elektrickými zásuvkami nebo i gelovými přikrývkami pro nejvyšší komfort závodníků

/V Praze, 26. července 2018/ – Zní to zvláštně, ale umístění se na stupních vítězů v etapě Tour de France má pro cyklisty jednu velkou nevýhodu. Zatímco ti, kteří skončili na dalších příčkách, mohou hned začít s obnovou sil na palubě luxusního autobusu s komfortními sedadly, televizemi a sprchami, vítězové se dostanou do hotelu až několik hodin po poražených.

Ford nyní tento problém vyřešil, když přenesl komfort týmového autobusu do velkoprostorového Tournea Custom. Vybavil ho kuchyňkou a chladničkou, sklopnými sedadly, elektrickými zásuvkami a gelovými přikrývkami.

V cyklistice se počítá každá sekunda. I ten nejmenší náskok může znamenat rozdíl mezi vítězstvím a prohrou. Speciální Tourneo Custom umožní medailovým jezdcům zahájit pozávodní regeneraci dříve a cestovat na hotel v patřičném pohodlí, což jim dává dobrou výchozí pozici k tomu, aby druhý den jeli opět naplno a udrželi si vítěznou formu,“ řekl sportovní ředitel týmu Sky Servais Knaven.

Na video se můžete podívat zde.

Ford je exkluzivním dodavatelem osobních a dodávkových automobilů pro cyklistickou stáj Sky již od roku 2016. Tým za tu dobu vybojoval již více než 100 vítězství. Flotilu tvoří vozy Ford Mondeo kombi ST-Line s inteligentním pohonem všech kol, S-MAX s inteligentním pohonem všech kol, Edge a Transit. V roli průzkumného vozu se na letošní Tour, která odstartovala 7. a skončí 29. července, představí speciální Ford Ranger propagující kampaň „Share The Road“ zaměřenou na bezpečnost na silnicích.

Pro závodníka cestujícího v podpůrném voze je důležitý hlavně prostor pro nohy. V prostorné kabině Tournea Custom se unavení sportovci mohou pořádně protáhnout, dát si nohy nahoru, dopřát si teplé i studené občerstvení a v případě potřeby absolvovat lékařské ošetření. Relaxační atmosféru zdůrazňuje rovněž luxusní obložení a koberce. Všestranný interiér pak umožňuje snadnou zástavbu kuchyňky, chladničky a speciálních odkládacích prostor,“ řekl Andrew Merryweather, brand experience manager ve Ford of Europe.

Příznivci závodní cyklistiky mohou sledovat výkony týmu Sky na Twitteru, a to na účtu @TeamSky nebo prostřednictvím hashtagů #TDF2018 a #GoTeamSky.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.