Skip to content
Ford Kuga Plug-In Hybrid je již druhým rokem v řadě nejprodávanějším vozem typu PHEV v  Evropě

Novinka -

Ford Kuga Plug-In Hybrid je již druhým rokem v řadě nejprodávanějším vozem typu PHEV v Evropě

Meziroční navýšení počtu dodaných vozů Ford Kuga Plug-In Hybrid 1 o 20 procent přispělo k tomu, že se toto elektrifikované SUV stalo v roce 2022 již podruhé za sebou nejprodávanějším plug-in hybridem (PHEV) v Evropě. 2,3

Inteligentní hnací ústrojí Kugy Plug-In Hybrid umožňuje zákazníkům absolvovat většinu každodenních jízd jen na elektrický pohon. Vůz má homologovaný dojezd na elektřinu 57-67 km a spotřebu elektřiny 14,4-15,9 kWh/100 km.

Modelová řada Kuga se v loňském roce rozrostla o variantu Kuga ST-Line X s volitelnou sadou Black, která zvýrazňuje vzhled vozu prostřednictvím černých exteriérových detailů od střechy přes kryty zpětných zrcátek až po mřížky v předních partiích a zadní spoiler. Vše podtrhují černě lakovaná 20palcová kola z lehké slitiny, dodávaná v rámci standardní výbavy.

Od loňského roku lze do všech variant modelu Kuga objednávat komfortní, v 18 směrech seřiditelná přední sedadla s certifikací renomované odborné organizace AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V., Iniciativa za zdravá záda).

„Rostoucí úspěch modelu Kuga Plug-in Hybrid ukazuje, jakou roli mohou hrát flexibilní pohonné jednotky při přechodu zákazníků na elektrický pohon.“
Jon Williams, ředitel Ford Blue Europe

Další odkazy

# # #

1 Kuga Plug-In Hybrid má dle WLTP homologované emise CO2 21-30 g/km, homologovanou spotřebu paliva 0,9-1,3 l/100 km a dojezd na elektřinu 57-67 km. Rozsahy emisí CO2 a spotřeby paliva se mohou lišit v závislosti na variantách nabízených na jednotlivých trzích.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

2 Ford of Europe uvádí prodejní výsledky ze svých 20 tradičních evropských trhů. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

3 Dle údajů JATO Dynamics a IHS Markit.

Témata

Značky

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.