Skip to content
Jedna z osádek upravených policejních Rangerů: Praporčík Troutnar a vlčák Xen
Jedna z osádek upravených policejních Rangerů: Praporčík Troutnar a vlčák Xen

Tisková zpráva -

Český Ford je spolehlivým partnerem Policie a Ministerstva vnitra České republiky

  • V běhu je rámcová zakázka na 300 vozů Ford Transit Custom kombi pro Ministerstvo vnitra České republiky
  • Policie odebírá 40 Fordů Ranger upravených pro potřebu psovodů
  • Od roku 2015 dodal český Ford tuzemským dobrovolným i profesionálním hasičům přes 1 100 užitkových vozů

/V Praze, 20. prosince 2019/ – Společnost FORD MOTOR COMPANY, s. r. o. dodává své užitkové vozy Ministerstvu vnitra České republiky nebo přímo Policii České republiky v rámci státních zakázek již od roku 2015. Aktuálně nejdůležitější formou spolupráce je rámcová zakázka na 300 vozů Transit Custom kombi, platná až do roku 2022.

Vozy ve specifikaci 340 L2H1 jsou vybaveny motorem 2.0 EcoBlue o výkonu 170 koní spojeným s automatickou převodovkou, dále dvouokruhovou klimatizací, s oddělěným nastavením klimatizace v přední a v zadní části vozu a nezávislým topením. Všechny vozy mají podle požadavku zákazníka celkovou hmotnost zvýšenou na 3 400 kg. Úpravy provedla přesně podle zadávací dokumentace brněnská firma TECHSPORT, s.r.o. Vozy koncovým uživatelům přitom předává její sesterská společnost BRNOCAR, a.s., autorizovaný partner českého Fordu. Tyto Customy budou přitom sloužit ve všech krajích České republiky, kde také budou moci využívat široké servisní sítě oficiálních dealerů českého Fordu. Do konce roku 2019 bude z celkových 300 vozů fyzicky předáno celkem 156 kusů.

Společnosti BRNOCAR, a.s. a TECHSPORT, s.r.o. zvítězily i v dalším výběrovém řízení. Dostaly velmi speciální zakázku: tentokrát jde o 40 pick-upů typu nový Ford Ranger Double Cab se speciální úpravou pro přepravu služebních policejních psů. Většina těchto Rangerů je vybavena zcela novými motory 2.0 Ecoblue o výkonu 125 kW/170 k a s impozantním točivým momentem 420 Nm. Navíc s velmi „plochou křivkou průběhu“, což je velmi žádoucí zejména při jízdě v terénu. Čtyřnozí pasažéři se budou přepravovat v zadní části vozu vybavené pevnou nástavbou typu hardtop – a budou tam mít veškeré možné pohodlí. Na korbě každého Rangeru se totiž nacházejí dva uzamykatelné kotce, vybavené přídavným větráním, topením i klimatizací, aby služební psi při cestě „do práce“ nijak nestrádali. Ford Ranger je díky pohonu všech kol a výborným terénním vlastnostem přitom snadno dopraví až do místa nasazení bez ohledu na to, zda po silnici či mimo ni. I tyto vozy budou sloužit ve všech krajích České republiky, přicemž 17 z nich už bylo předáno a dalších 23 dostanou policejní psovodi ještě do konce tohoto roku.

Kromě dvou zmíněných speciálních zakázek dodává český Ford své vozy – většinou jde o modely Transit kombi – také dobrovolným hasičům, kterým tyto vozy hradí příslušné obce, ovšem za využití dotace z Ministerstva vnitra České republiky. Dalším klientem jsou i hasiči profesionální, kteří od Fordu nejčastěji odebírají tzv. velitelské terénní vozy Ford Ranger. Dobrovolní i profesionální hasiči si za posledních pět let pořídili již přes 1 100 nových vozů Ford, které si přebrali od několika autorizovaných dealerů značky. Ve složkách Ministerstva vnitra České republiky v současné době slouží takové množství užitkových vozů Ford, že pro ně byla vytvořena speciální servisní e-mailová linka, vozy s modrými majáky tudíž mají v autorizovaných servisech Ford „zelenou“.

Na spolupráci s Ministerstvem vnitra České republiky, Policií České republiky a s profesionálními i dobrovolnými hasiči jsme opravdu hrdí,“ komentuje tyto kontrakty Libor Beneš, Country Manager českého Fordu. „Jde samozřejmě o velmi prestižní zakázky, ta auta nám kromě toho dělají výbornou reklamu – a navíc máme oprávněný pocit, že našimi kvalitními výrobky pomáháme dobré věci!“ 

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.