Skip to content
Ford Army pomáhá vojenským veteránům!

Tisková zpráva -

Ford Army pomáhá vojenským veteránům!

  • Před několika dny proběhlo v pardubickém dealerství Fordu, společnosti AUTO IN, s.r.o., slavnostní předávání nového vozu zákazníkovi. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby ovšem nešlo o zcela speciálního zákazníka a zcela speciální vůz.

/V Praze, 14. října 2016/Novým majitelem vozu se totiž stal vojenský veterán, nadrotmistr Josef Bělohlávek z 1. výsadkové roty 43. výsadkového praporu a účastník několika vojenských misí v Afganistánu. Nrtm. Bělohlávek, zastoupený při předávání svým otcem, zůstal po zranění z těžké nehody při výcviku trvale upoután na lůžko, neobejde se bez pomoci svého okolí a nemůže pochopitelně ani užívat běžný osobní automobil. Proto také volba padla na minibus Ford Tourneo Custom se speciálními úpravami od firmy Josef Hurt. Zbrusu nové bělostné Tourneo si Bělohlávkovi mohli pořídit díky programu Ford Army.

Ford Army je společný projekt českého Fordu a Ministerstva obrany ČR, který aktivním vojákům, veteránům či vojenským důchodcům nabízí mimo jiné velmi zajímavé slevy při nákupu nového vozu s modrým oválem ve znaku.

„Ukázalo se, že program Ford Army opravdu funguje,“ řekl během předávání vozu plk. Eduard Stehlík ředitel odboru pro válečné veterány Ministerstva obrany ČR. „Jakmile jsme český Ford oslovili, okamžitě zareagovali. Nabídli nrtm. Bělohlávkovi ty nejlepší možné podmínky a předali celou záležitost dealerovi nejbližšímu jeho bydlišti, tedy společnosti AUTO IN v Pardubicích, jenž pak dodal samotný vůz a zorganizoval i potřebné úpravy. A mě osobně velice těší, že má tak velká firma jako Ford vstřícný individuální přístup a ochotně pomáhá člověku, který to tolik potřebuje.“

A jak vlastně vypadá nový dopravní prostředek nrtm. Bělohlávka? Jde o osmimístný minibus Ford Tourneo Custom v nejvyšší výbavě Titanium, s mototem 2.0 TDCi EcoBlue/170 k s bohatou výbavou a dodatečnými úpravami pro přepravu nrtm. Josefa Bělohlávka. Ty spočívají zejména v dodatečné instalaci zadní elektricky ovládané sklopné plošiny, díky které se vozík i se svým pasažérem za několik okamžiků bezpečně dostane na palubu vozu. Toto řešení je rychlé, pohodlné a bezpečné, ale vozíčkář pak nemá nejlepší výhled ani možnost komunikace s řidičem. Proto dostalo Tourneo Custom ještě další technickou lahůdku. Tou je malý elektrický jeřábek ukrytý mezi bočním sloupkem a sedadlem spolujezdce a vybavený speciálním sedacím závěsem. Do něj se pasažér přesune přímo z vozíku – a za několik minutu už pohodlně sedí na sedadle spolujezdce.

„Věříme, že nový Ford udělá svému majiteli dobrou službu a že mu alespoň trochu pomůže ulehčit jeho těžkou situaci,“ uzavřel slavnostní chvíli Jan Laube, generální ředitel českého Fordu. „A za naši společnost mohu slíbit, že v rámci programu Ford Army budeme i nadále pomáhat lidem, jako je nrtm. Bělohlávek, kteří toho pro Českou republiku tolik udělali,“ dodal Jan Laube.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.