Skip to content
Ford Pro představuje ucelené řešení nabíjení, které zákazníkům pomůže zvýšit produktivitu elektrifikovaných vozových parků

Tisková zpráva -

Ford Pro představuje ucelené řešení nabíjení, které zákazníkům pomůže zvýšit produktivitu elektrifikovaných vozových parků

  • Ford Pro představuje řešení nabíjení elektromobilů, vytvořené na míru potřebám evropských provozovatelů užitkových vozidel
  • Integrované komplexní řešení zahrnuje poradenství, instalaci průmyslových nabíjecích stanic a softwaru v depech i podporu pro domácí a veřejné nabíjení
  • Služba Ford Pro Charging je vhodná pro vozové parky všech velikostí i značek. Díky integraci s dalšími řešeními Ford Pro přispívá ke zvýšení produktivity a zlepšení zákaznického komfortu

PRAHA, 29. dubna 2022 –Ford Pro uvádí na trh integrované řešení nabíjení, které má evropským zákazníkům pomoci najít nejlepší strategii nabíjení pro jejich vozový park elektromobilů, instalovat nabíjecí infrastrukturu a optimalizovat proces nabíjení.

Ford Pro Charging je klíčovou součástí Ford Pro a integruje se s ostatními řešeními Ford Pro tak, aby poskytovala správcům vozových parků plnou kontrolu a řidičům zjednodušovala nabíjení. Ve výsledku maximalizuje efektivitu i produktivitu.

Aby přechod na elektromobily nebyl pro provozovatele užitkových vozových parků příliš komplikovaný, budou s nimi spolupracovat konzultanti společnosti Ford Pro Charging a pomohou jim najít optimální řešení nabíjení pro jejich firmu.

Společnost nabízí komplexní řešení na míru včetně instalace hardwaru a softwaru pro správu. Zjednodušená fakturace a správa prostřednictvím softwaru Ford Pro Charging podporuje také vozové parky, jejichž řidiči si berou své pracovní vozidlo domů, a usnadňuje nabíjení na veřejných stanicích.

„Ford Pro Charging přináší vozovým parkům jedno integrované řešení, pokrývající celý proces nabíjení a dodávané partnerem, kterému mohou důvěřovat,“ řekla Iza Lozowska, manažerka Ford Pro Charging pro Evropu. „Budeme se zákazníky spolupracovat na tom, abychom jim do budoucna usnadnili fungování nalezením správné strategie nabíjení a co nejvíce jim přechod na elektromobily zjednodušili.“

Komplexní řešení nabíjení pro potřeby firem

Ford Pro si uvědomuje rostoucí tlak na elektrifikaci vozových parků – jak ze strany společností, které chtějí plnit firemní cíle udržitelnosti, tak ze strany zákazníků, kteří se stále více zajímají o životní prostředí. Ford Pro Charging se snaží pomáhat zákazníkům uvědomit si podnikatelské výhody elektrifikace a vést je k nejvhodnějším dlouhodobým řešením nabíjení pro jejich vozové parky.

Správci vozových parků mohou řídit nabíjení a produktivitu svých vozidel pomocí softwaru Ford Pro E-Telematics3, který převádí klíčové provozní údaje na užitečné informace a upozornění. Z vozu se tyto údaje odesílají prostřednictvím palubního modemu FordPass Connect, který se do modelu E-Transit montuje sériově. Může se jednat o zbývající dojezd s nastavitelnými mezními hodnotami pupozornění, přehled o průběhu nabíjení včetně spotřeby kWh, rychlosti nabíjení a aktuální vzdálenosti do vybití nebo o upozornění v případě, že se vůz nenabíjí, když by měl.

Zakázková řešení pro depa

Společnost Ford Pro Charging si uvědomuje, že nejefektivnější řešení nabíjení vozového parku se liší případ od případu. Dokonce i zákazníci, jejichž vozy jezdí v cyklech a jejichž depa umožňují nabíjení na místě, mohou zjistit, že jednotlivá depa v rámci stejného vozového parku mají specifické požadavky.

Odborní konzultanti Ford Pro Charging proto spolupracují s každým depem na identifikaci nejefektivnějšího a do budoucna perspektivního řešení nabíjení a řídí celý proces plánování a uvedení do provozu. I vozové parky s omezenými znalostmi možností elektrifikace tak mohou snadno přejít na novou technologii.

Komplexní služba na klíč zahrnuje návrh řešení, spolupráci s příslušnými třetími stranami v záležitostech týkajících se inženýrských sítí a případných stavebních omezení, instalaci průmyslových nabíječek v depu i zajištění servisu a podpory po zprovoznění systému. Instalace a údržba hardwaru je zajišťována ve spolupráci s předními instalačními partnery a výrobci nabíječek.

Jakmile je nabíjení v depu aktivní, inteligentní software Ford Pro Charging dokáže automaticky vyhodnotit pracovní cyklus a úroveň nabití každého jednotlivého vozidla a řídit energii v celém depu s ohledem na optimální účinnost a provozuschopnost.

Zabezpečený systém využívá údaje z vozidel i nabíječek ke zjednodušení nabíjení vozového parku tím, že nabízí plně automatické nabíjení, které se nejlépe přizpůsobí cyklům používání, nebo nabíjení řízené, kdy si provozovatelé mohou naplánovat nabíjení v předem zvolený čas nebo do dosažení určité míry nabití. To může zákazníkům pomoci v případě konkrétních vozidel, která mají vysokou prioritu například pro časný ranní odjezd, a mohlo by to potenciálně snížit náklady na elektřinu těm zákazníkům, kteří nabíjejí vozový park přes noc a mají tarify závislé na denní době.

Provozovatelé smíšených vozových parků ocení skutečnost, že software i hardware Ford Pro Charging je kompatibilní také s modely jiných výrobců.

Jednodušší nabíjení doma


Mnoho řidičů si po směně bere své dodávky domů, proto potřebují řešení pro nabíjení mimo depo. Aby provozovatelé mohli umožnit svým řidičům jezdit po konci pracovní doby rovnou domů i po elektrifikaci vozového parku, nabízí Ford Pro Charging domácí nabíječky, které umožňují pohodlné nabíjení přes noc a snižují administrativní zátěž manažerů i řidičů.

Nenápadná nástěnná nabíječka Ford Connected Wallbox, namontovaná u řidiče doma, může nabíjet firemní vozidlo a automaticky odesílat zprávy o nabíjení do centrálního systému správce vozového parku. K aktivaci nabíječky je zapotřebí specifický ovladač spojený s vozidlem, což pomáhá předcházet podvodům a zajišťuje, že správci vozového parku dostávají pouze relevantní zprávy o nabíjení. Díky tomu, že software Ford Pro dokáže generovat zprávy o využívání nabíječek, je proplácení nákladů řidičům za domácí nabíjení rychlé a snadné. Správci vozových parků mohou také na dálku zkontrolovat, zda řidič nezapomněl vůz k nabíječce připojit.

Ne každý řidič služebního vozu má vlastní garáž či příjezdovou cestu. Elektrické nabíjecí stanice integrované do sloupů veřejného osvětlení a dalšího pouličního mobiliáře jsou však stále běžnější. Tam, kde mohou řidiči nabíjet v blízkosti svého bydliště, aniž by museli tahat nabíjecí kabely přes veřejné chodníky, lze nabíjení automaticky fakturovat na firemní účet.


Veřejné nabíjení přizpůsobené potřebám firem

Ford Pro předpokládá, že provozovatelé budou využívat veřejné nabíječky jen výjimečně. Aby však společnost pokryla všechny okolnosti a nabídla větší flexibilitu, poskytuje přístup k nejrozsáhlejší evropské síti veřejného dobíjení a umožňuje automatické platby i centralizovanou fakturaci pomocí dobíjecí karty, kterou má každý vůz svoji.

Díky přístupu k síti Blue Oval Charging Network, která po celé Evropě čítá více než 300 000 nabíječek a stále se rozrůstá, je nalezení nabíječky v okolí stále snadnější.

S vyhledáváním dobíjecích stanic řidičům pomůže asistent Ford Charge Assist, který lze spustit pomocí dotykové obrazovky palubního systému Ford SYNC 4.2 Systém umí vyhledat nabíječky v okolí i na trase zadané do navigace. V zájmu zkrácení nabíjecích prostojů na minimum mohou řidiči ještě před příjezdem k nabíječce zjistit její obsazenost, cenu i rychlost nabíjení, stejně jako minimální dobu nabíjení potřebnou k dosažení cíle.

                                                                         # # #

1 K využívání funkcí dálkového přístupu je zapotřebí mobilní aplikace FordPass Pro, modem FordPass Connect a bezplatně poskytované online služby (podrobnosti viz podmínky FordPass). V důsledku dalšího vývoje technologií/mobilních sítí/automobilů může časem dojít k omezení funkčnosti nebo vyřazení z provozu některých online funkcí. Součástí balíku online služeb není Wi-Fi hotspot.

2 Nenechte se při řízení rozptylovat. Je-li to možné, využívejte ovládání hlasem. Nedržte telefon za jízdy. Některé funkce nemusí být dostupné, je-li zařazen rychlostní stupeň. Ne všechny funkce jsou kompatibilní se všemi telefony.

3 Služba Ford Pro E-Telematics není aktuálně dostupná v České republice, o jejím spuštění budeme informovat později.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

O společnosti Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Ford navrhuje, vyrábí, prodává a servisuje kompletní řadu stále více elektrifikovaných osobních a užitkových vozidel vybavených permanentním online připojením: Užitkové a osobní vozy Ford a luxusní vozy Lincoln. Společnost usiluje o vedoucí pozici v oblasti elektrifikace, online automobilových služeb a řešení mobility včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 186 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.