Skip to content
Ford Transit Custom přijíždí v nové stylové variantě Black Edition a se širší nabídkou modelů Sport

Tisková zpráva -

Ford Transit Custom přijíždí v nové stylové variantě Black Edition a se širší nabídkou modelů Sport

  • Ford představuje exkluzivní nové varianty Transitu Custom pro živnostníky a podnikatele toužící po tom, aby jejich dodávka měla vedle vynikajících užitných vlastností také atraktivní a stylový vzhled

  • Nový Transit Custom Black Edition přináší do světa dodávek výrazné kontrasty. Nabízí se ve čtyřech barevných provedeních s kontrastním lakováním střechy, zrcátek a spodních partií nárazníku

  • Model Sport, charakterizovaný dvojicí pruhů, je nyní k dispozici v osmi karosářských variantách. Ford tak reaguje na rostoucí zájem zákazníků

  • Také velkoprostorový model Tourneo Custom lze nově objednávat v provedení Sport. Dalšími novinkami v nabídce jsou šestistupňová samočinná převodovka, pneumatické odpružení zadní nápravy a nová kola z lehké slitiny

/V Praze, 29. listopadu 2016/ Ford odhalil nové exkluzivní varianty užitkového modelu Transit Custom. Jejich cílovou skupinou jsou zejména drobní podnikatelé a živnostníci, kteří touží po tom, aby jejich užitkový automobil vynikal vedle užitných vlastností také atraktivním a nepřehlédnutelným vzhledem.

Dynamický nový Transit Custom Black Edition dává na výběr ze čtyř výrazných barevných kombinací s kontrastním lakováním střechy, krytů vnějších zpětných zrcátek, ochranného plátu pod předním nárazníkem a bočních lišt. Jeho dalším poznávacím znakem jsou speciální černá 17palcová kola z lehké slitiny.

Žádaný Transit Custom Sport s typickou dvojicí pruhů na kapotě lze nově objednávat v mnohem vyšším počtu karosářských variant. Zájemci o model Sport se tak mohou rozhodnout pro variantu Van, Kombi nebo Kombi Van, ve všech případech s krátkým či dlouhým rozvorem náprav. V provedení Sport nyní Ford nabízí také příbuzný velkoprostorový model Tourneo Custom.

„Mnohým našim zákazníkům již běžná bílá dodávka nestačí. Tyto úchvatné nové vozy nabízejí dokonalé řešení,“ řekl Hans Schep, ředitel divize užitkových automobilů ve Ford of Europe.

Poptávka po stylových variantách Transitu je na vzestupu již od uvedení prvního modelu Sport Van v roce 2007. Za prvních 10 měsíců roku 2016 vykazuje dosavadní Transit Custom Sport meziroční navýšení počtu prodaných kusů o 47 procent. Prodalo se jich už 1 800.

Transit Black Edition – výrazné kontrasty, sportovní styl

Od jara 2017 bude možné objednávat Transit Custom v provedení Black Edition. Jedná se o vysoce exkluzivní záležitost. V celé Evropě bude na prodej pouhých 1 000 kusů. Barevné provedení je inspirované úspěšnými speciálními edicemi osobních modelů Fiesta a Focus. Červený odstín Race, modrý Deep Impact a bílý Frozen budou kombinovány s kontrastními prvky v černém odstínu Jet Black, zatímco vozy s karoserií lakovanou černým odstínem Absolute budou mít kontrastní prvky v červené Race.

Transit Custom Black Edition vychází z modelu 290 Trend. Má krátký rozvor náprav a standardní výšku střechy. Pohání ho nový motor Ford 2.0 EcoBlue o výkonu 125 kW. Naladění podvozku je převzaté z modelu Sport.

Transit Custom Sport s rozšířenou nabídkou variant

V reakci na zájem zákazníků o širší nabídku karosářských variant a konfigurací sedadel je Transit Custom Sport nově k dispozici v osmi různých provedeních. Až dosud byl přitom v nabídce jediný model.

Řada Sport se i nadále vyznačuje nepřehlédnutelným paketem sportovního vzhledu a kompletním lakováním exteriérových prvků v barvě karoserie. Atraktivní styl vozu podtrhují nová 17palcová kola z lehké slitiny, lakovaná dvoutónovou kombinací černé a stříbrné. Na přání jsou k dispozici také stříbrná kola o průměru 18 palců. Kapotu motoru zdobí dva pruhy v odstínu kontrastujícím se zbytkem karoserie.

Částečné kožené čalounění sedadel kombinuje tkaninu Pewter s černými koženými bočnicemi, a to i na sedadlech ve druhé a třetí řadě (u modelů s několika řadami sedadel). V nabídce výbavy nechybí komunikační a zábavní systém Ford SYNC nebo zadní parkovací kamera.

Motor Ford 2.0 EcoBlue 125 kW je sériově spřažen se šestistupňovou manuální převodovkou. Čtyři varianty modelu Sport lze však na přání vybavit novou samočinnou převodovkou SelectShift o stejném počtu rychlostních stupňů.

Všechny varianty modelu Sport vycházejí z Transitu Custom 290. Díky speciálnímu naladění podvozku i řízení se ale vyznačují dynamičtějším a živějším chováním v zatáčkách.

Zesílení předního zkrutného stabilizátoru a přidání zadního stabilizátoru účinněji potlačuje tendence k naklánění. Varianty van mají vzadu měkčí pružiny, ale tužší tlumiče pérování, což vede k jistější jízdě a zároveň vyššímu komfortu zejména při částečném zatížení. Kombi a KombiVan mají pérování a tlumení naladěné s ohledem na pohodlí všech cestujících.

Modely z rozšířené řady Transit Custom Sport lze objednávat již nyní. První kusy budou dodány zákazníkům na jaře 2017.

Velkoprostorový Ford Tourneo Custom – nově i jako Sport

Prostorný a všestranný Ford Tourneo Custom je poprvé k dispozici také ve stylovém provedení Sport, které si již získalo značnou oblibu u sesterské dodávky Transit Custom.

Varianta Sport vychází z modelu Tourneo Custom Titanium. Pohání ji motor Ford 2.0 EcoBlue 125 kW a lze ji objednávat jako osmimístný model s krátkým nebo dlouhým rozvorem náprav. Změny na exteriéru i v interiéru odpovídají Transitu Custom Sport.

Dalšími novinkami v nabídce jsou šestistupňová samočinná převodovka SelectShift, nová 17palcová kola z lehké slitiny a pneumatické odpružení zadní nápravy, které udržuje stálou výšku bez ohledu na aktuální zatížení. Tourneo Custom nabízí tuto technologii jako jediný model ve své třídě.

Transit Custom a Tourneo Custom s novým vznětovým motorem Ford EcoBlue

Před několika měsíci Ford představil nový Transit a řadu Custom s moderním vznětovým motorem Ford EcoBlue, který přináší výrazné snížení provozních nákladů spolu s lepší dynamikou. Zatímco spotřeba paliva poklesla o 13 procent, točivý moment v nízkých otáčkách naopak o 20 procent vzrostl.

Oba modely nabízejí také sofistikované nové asistenční technologie:

  • Předkolizní asistent – první systém v této kategorii s funkcí detekce chodců – snižuje závažnost některých čelních srážek, zatímco jiným může zcela předejít
  • Zdokonalený elektronický stabilizační program s rozšířenými funkcemi včetně kompenzace poryvů bočního větru.

Některé z výše popsaných variant nebudou k dipozici v České republice. Informace o aktuální nabídce budou k dispozici začátkem roku 2017.

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.