Skip to content
Ford začal na FordGT.com přijímat žádosti o koupi nového Fordu GT
Ford začal na FordGT.com přijímat žádosti o koupi nového Fordu GT

Tisková zpráva -

Ford začal na FordGT.com přijímat žádosti o koupi nového Fordu GT

  • Ode dneška lze prostřednictvím webové stránky FordGT.com podávat žádosti o zakoupení nového supersportovního automobilu Ford GT; v internetovém konfigurátoru si může každý sestavit Ford GT svých snů
  • Vítány jsou žádosti všech zájemců o Ford GT; z nich pak Ford vybere zákazníky, kteří si skutečně budou moci Ford GT objednat
  • První vlna objednávek pokryje 500 vozů, což představuje dva roky výroby
  • Zákazníky provede nákupním procesem služba Ford GT Concierge Service

/V Praze, 13. dubna 2016/ – Motoristé, kteří by se chtěli stát majiteli nového supersportovního automobilu Ford GT, mohou ode dneška podávat své žádosti na FordGT.com.

Omezený objem výroby inspiroval oddělení Ford Performance k vytvoření speciálního selektivního nákupního procesu, který Fordu pomůže vybrat potenciální majitele nového supersportovního modelu. Schválené zájemce pak bude jednotlivými kroky provázet nová služba Ford GT Concierge Service.

„Nákupní proces je v případě Fordu GT unikátní a odpovídající exkluzivitě našeho nového supersportovního modelu,“ řekl Henry Ford III, globální marketingový ředitel Ford Performance. „Zákazníky Fordu GT vnímáme jako výrazné ambasadory Ford Motor Company a těšíme se na to, že jim budeme moci poskytnout služby stejně výjimečné jako samotný vůz.“

Nový Ford GT je technicky nejvyspělejší sériový model v historii značky. Ford ho považuje za výkladní skříň svých nejaktuálnějších inovací v oblastech aerodynamiky, snižování hmotnosti a motorů EcoBoost.

Vítány jsou žádosti všech zájemců o Ford GT. Schválené žadatele z celého světa bude kontaktovat pracovník služby Ford GT Concierge Service, která je pak bude provázet již od objednání až k předání vozu, ale i po celou dobu jeho vlastnictví.

Internetový konfigurátor umožňuje zájemcům i fanouškům sestavit si Ford GT jejich snů a následně vlastní konfiguraci sdílet prostřednictvím sociálních sítí. Vedle kombinací barev, kol a materiálů zprostředkuje konfigurátor také představu o variantách provedení interiéru.

Ford GT nabídne výběr z osmi barev laku karoserie včetně velmi žádané modré Liquid a čtyř provedení interiéru.

Osm barevných variant laku lze doplnit jedním ze sedmi odstínů dekoračních pruhů, přičemž ale některé kombinace z konfigurátoru nemusí být při zahájení výroby Fordu GT (koncem letošního roku) k dispozici.

Ford GT se zařadí k nejvzácnějším modelům v historii Fordu. Výroba bude omezena na 250 kusů ročně a první vlna objednávek pokryje dva roky výroby – tedy 500 vozů.

První kolo příjmu žádostí přes internet se uzavře 12. května 2016 v 11:59.

Konfigurátor je k dispozici i pro zájemce z ČR, kteří si tak ode dneška svůj Ford GT mohou sestavit na adrese FordGT.com.

Témata


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.