Skip to content
Jim Hackett – nový prezident a generální ředitel Ford Motor Company (vlevo)
Jim Hackett – nový prezident a generální ředitel Ford Motor Company (vlevo)

Tisková zpráva -

Generálním ředitelem Fordu byl jmenován Jim Hackett

  • Jim Hackett byl jmenován prezidentem a generálním ředitelem Ford Motor Company. Jeho předchůdce Mark Fields ze společnosti odchází. Hackett bude podřízeným výkonného předsedy představenstva Billa Forda.

  • S Hackettem v čele prošla společnost Steelcase Inc. úspěšnou transformací v největšího světového výrobce kancelářského nábytku. Hackett dále působil jako prozatímní sportovní ředitel Michiganské univerzity a od března 2016 vedl společnost Ford Smart Mobility LLC. V letech 2013 až 2016 byl členem představenstva Fordu.

  • Hackett se ve spolupráci s Billem Fordem zaměří na tři priority: zefektivnění operativního rozhodování, modernizaci obchodního modelu a transformaci společnosti Ford tak, aby obstála před výzvami zítřka.

  • Jim Farley byl nově jmenován výkonným viceprezidentem a prezidentem pro globální trhy. Joe Hinrichs bude zastávat funkci výkonného viceprezidenta a prezidenta pro globální provoz. Marcy Klevorn byla jmenována výkonnou viceprezidentkou a prezidentkou pro oblast mobility.

  • Viceprezidentem pro komunikaci se stává Mark Truby. Ve funkci nahradí Raye Daye.

/V Praze, 23. května 2017/ Novým prezidentem a generálním ředitelem Ford Motor Company byl jmenován Jim Hackett. Cílem této i dalších změn v nejvyšším vedení je posílit oblasti, jež jsou pro značku Ford klíčové, a zužitkovat nově vznikající příležitosti. Hackett (62) v minulosti působil jako úspěšný generální ředitel společnosti Steelcase, prozatímní sportovní ředitel Michiganské univerzity a od března 2016 jako výkonný ředitel Ford Smart Mobility. Jeho nadřízeným bude výkonný předseda představenstva Bill Ford.

Hackett bude řídit 202 000 zaměstnanců Fordu a veškeré aktivity značky v celosvětovém měřítku. Jeho předchůdce Mark Fields (56) se rozhodl z Fordu odejít po 28 úspěšných letech. „Výzvám budoucnosti chceme čelit připraveni,“ řekl Bill Ford. „Jim Hackett je správným ředitelem pro transformativní období, jímž prochází automobilový průmysl i celá oblast mobility v širším smyslu. Je skutečným vizionářem. Přináší do naší firemní kultury, produktů a služeb speciální, lidsky orientovaný přístup k řízení, jenž odemkne potenciál našich lidí i našeho byznysu.“

Hackett dodal: „Jsem nadšený, že mohu pracovat s Billem Fordem a celým týmem na vytvoření ještě dynamičtějšího a živějšího Fordu, který bude zlepšovat životy lidí po celém světě a přinášet hodnotu všem zúčastněným stranám. Za poslední čtyři roky u firmy jsem si vypěstovat hluboké uznání pro zaměstnance, hodnoty i historii značky Ford a těším se na spolupráci v této době změn.“

Hackett se spolu s Billem Fordem zaměří na tři nejdůležitější oblasti: zefektivnění operativního rozhodování, modernizaci obchodního modelu a transformaci společnosti Ford tak, aby obstála před výzvami zítřka.

Bill Ford i představenstvo Fordu poděkovali Fieldsovi za jeho významné přispění společnosti. „Mark Fields je výjimečným lídrem a zaslouží velké uznání za vše, čeho ve Fordu dosáhl na mnoha pozicích po celém světě, řekl Bill Ford. „Jeho pevné vedení bylo zásadní pro naši restrukturalizaci v Severní Americe, obrat k lepšímu na konci předchozí dekády i rekordní zisky
v posledních dvou letech.“

Ford dnes také oznámil novou strukturu vedení a jména tří nových manažerů, kteří budou podřízeni přímo Hackettovi. Jim Farley (54) byl nově jmenován výkonným viceprezidentem
a prezidentem pro globální trhy. Ve své nové roli bude řídit regionální složky: Severní a Jižní Amerika; Evropa, Střední východ a Afrika; Asie a Tichomoří. Dále povede značku Lincoln a marketing, prodej a služby v celosvětovém měřítku. Bude také dohlížet na strategii a rozvoj obchodních modelů v oblasti elektrických, hybridních a autonomních vozů.

Joe Hinrichs (50) byl jmenován výkonným viceprezidentem a prezidentem pro globální provoz. Bude odpovídat za globální vývoj produktů; výrobu a vztahy se zaměstnanci; kvalitu; nákup; udržitelnost, životní prostředí a bezpečnost.

Marcy Klevorn (57) byla jmenována výkonnou viceprezidentkou a prezidentkou pro oblast mobility. V této roli povede loni založenou společnost Ford Smart Mobility LLC, stejně jako oddělení informačních technologií a analýzy dat. Všechna tři jmenování nabývají účinnosti
k prvnímu červnu.

Viceprezidentem pro komunikaci se stává Mark Truby. Ve funkci nahradí Raye Daye a podřízen bude přímo Billu Fordovi.

Životopisné informace a fotografie:

Témata


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.