Skip to content
Mustang Mach-E dojede z mnoha evropských metropolí k nejbližšímu moři na jedno nabití

Tisková zpráva -

Mustang Mach-E dojede z mnoha evropských metropolí k nejbližšímu moři na jedno nabití

  • Z Bernu do Janova, z Madridu do Marbelly, z Budapešti do Terstu – Ford Mustang Mach-E dojede z evropských hlavních měst k moři bez zastávky na nabíjení
  • Prodeje elektromobilů v Evropě meziročně rostou o více než 50 procent. Mnohé rodiny s nimi tak letos vyrážejí na letní dovolenou poprvé
  • Na dlouhých cestách v Mustangu Mach-E přijde vhod doplňkový zavazadlový prostor vpředu, skleněná střecha, která pomáhá udržovat v prostoru pro cestující příjemnou teplotu, nebo systém SYNC nové generace

PRAHA, 17. srpna 2021 – Více lidí než kdy jindy vyráží na letní výpravy po Evropě v automobilu poháněném elektřinou. Prodeje elektromobilů totiž meziročně vzrostly o více než 50 procent. Přinejmenším majitelé nového Mustangu Mach-E se přitom nemusí obávat, že jim radost z letní dovolené zkazí obavy z nedostatečného dojezdu.

Ze švýcarského Bernu do historického italského přístavního města Janov, popřípadě z Madridu na krásné pláže Marbelly, to jsou jen dva příklady z mnoha tras spojujících evropské metropole1 s mořem, jež Mustang Mach-E může zvládnout bez jediné zastávky na nabíjení.2

Výjimkou není ani Praha, odkud by Mustang Mach-E mohl dovézt rodinu k plážím polského Štětína, vzdáleného přibližně 500 km severně. Vzhledem k homologovanému dojezdu až 610 km3by posádka dorazila k cíli s pohodlnou rezervou.

Také z hlavních měst Maďarska, Polska nebo Rakouska je to k moři daleko. V pobřežních resortech dosažitelných z těchto zemí jsou nicméně k dispozici nabíjecí stanice sítě FordPass, takže majitelé Mustangu Mach-E mohou snadno doplnit energii i před návratem domů.

„Po složitém roce 2020 mnozí z nás letos s nadšením vyrážejí cestovat po Evropě a Mustang Mach-E je k tomu jako stvořený,“ řekl Roeland de Waard, ředitel divize osobních automobilů ve

Ford of Europe. „Jeho působivý dojezd reflektuje skutečnost, že Mustang je tradičně spojován s automobilovými výlety a svobodou, navíc ovšem nabízí přednost v podobě bezemisní jízdy.“

Vedle nulových výfukových emisí jsou pro zákazníky výhodou rovněž nižší provozní náklady oproti spalovacím motorům, stejně jako z principu tichý a klidný chod elektrického pohonu.

Při plánování nejen letních cest mohou majitelé využít specifický plánovač v aplikaci FordPass, který do výpočtu tras zahrnuje i aktuální stav akumulátoru a potřebné zastávky na nabíjení. Funkce „inteligentní dojezd“ ve voze pak při výpočtu zbývajícího dojezdu zohledňuje jízdní styl řidiče, předpověď počasí nebo data získaná crowdsourcingem z jiných vozů Mustang Mach-E.

Ani tím však předpoklady Mustangu Mach-E pro letní cestování nekončí. Přední zavazadlový prostor neboli „frunk“ (z amerického front trunk) je opatřený výpustní zátkou, takže se hodí pro odložení vlhkých, pískem znečistěných plážových ručníků. Vozy vybavené volitelnou celoplošnou panoramatickou střechou pak mají speciální sklo, které zabraňuje přehřívání interiéru a díky vnitřní vrstvě mezi skleněnými panely ho chrání před škodlivými ultrafialovými paprsky.

Komunikační a informační systém SYNC nové generace5 umožňuje zobrazit na 15,5palcovém dotykovém displeji současně navigaci i hudební přehrávač. Bezdrátové aktualizace Power Up budou v průběhu času přinášet nové funkce i vylepšení těch stávajících.

První vozy Ford Mustang Mach-E dorazily do Evropy v květnu a v Norsku se model ihned ocitl na prvním místě žebříčku nejprodávanějších automobilů.

                                                                   # # #

1 Hlavní města 20 evropských zemí, které jsou pro Ford obchodně nejvýznamnější: Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Španělsko, Rumunsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko a Velká Británie.

2 Při plném nabití

3 Uváděné hodnoty spotřeby paliva, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

4 K využívání funkcí dálkového přístupu je zapotřebí modem FordPass Connect, aplikace FordPass a bezplatné online služby (podrobnosti viz Podmínky používání FordPass). Online služby a funkce vyžadují dostupnost mobilní sítě Vodafone nebo partnerů Vodafone. Postupný vývoj technologií, mobilních sítí i samotných automobilů může do budoucna jednotlivé online funkce omezit nebo zcela znemožnit. Součástí bezplatných online služeb není Wi-Fi hotspot.

5 Nenechte se při řízení rozptylovat. Je-li to možné, využívejte ovládání hlasem. Nedržte telefon za jízdy.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

O společnosti Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Ford navrhuje, vyrábí, prodává a servisuje kompletní řadu stále více elektrifikovaných osobních a užitkových vozidel vybavených permanentním online připojením: Užitkové a osobní vozy Ford a luxusní vozy Lincoln. Společnost usiluje o vedoucí pozici v oblasti elektrifikace, online automobilových služeb a řešení mobility včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 186 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.