Skip to content
Mnohé aktualizace bude možné provést za méně než dvě minuty
Mnohé aktualizace bude možné provést za méně než dvě minuty

Tisková zpráva -

Mustang Mach-E si zákazníci budou moci vylepšovat na dálku, třeba z pohodlí obýváku

/V Praze, 13. května 2020/ – Majitelé nového Fordu Mustang Mach-E se mohou těšit na stále nové funkce bez nutnosti jakéhokoliv zásahu. Jejich elektrické SUV se totiž bude průběžně samo zdokonalovat díky aktualizacím na dálku.

Na rozdíl od některých automobilů, jejichž řidiči musí čekat, než aktualizace proběhne, Ford vyvinul systém, umožňující stahovat zabezpečené aktualizace na pozadí. Instalace v některých případech proběhne za méně než dvě minuty.

Půvab Mustangu Mach-E spočívá i v tom, že to, jak ho majitelé poznají první den, je pouze začátek. V průběhu času se bude vyvíjet a získávat ještě více funkcí a schopností,“ řekl John Vangelov, manažer online služeb ve Ford Motor Company. „Naše promyšlené aktualizace na dálku zároveň minimalizují prostoje díky neuvěřitelně rychlé aktivaci. Váš Mustang Mach-E se zkrátka pořád vylepšuje, i když třeba zrovna spíte.“

Aktualizace se zdaleka netýkají pouze systému SYNC®. Bezdrátově lze aktualizovat téměř všechny počítačové moduly Mustangu Mach-E. Ford tedy může přinášet zlepšení dynamických vlastností nebo i zcela nové funkce, které v okamžiku předání vozu zákazníkovi ještě neexistovaly.

Některé instalace proběhnou prakticky bez povšimnutí. Zákazník si může zvolit aktualizace v pravidelnou dobu, například o půlnoci. V řadě případů bude instalace dokončena téměř okamžitě po prvním následujícím nastartování vozu. Řidič se o aktualizaci dozví prostřednictvím upozornění v palubním systému.

Mnohé aktualizace bude možné provést za méně než dvě minuty. V případě komplexnějších vylepšení, při nichž bude zapotřebí ponechat vůz zaparkovaný po delší dobu, lze naplánovat instalaci na vhodnou dobu.

Ford předpokládá, že první aktualizace proběhnou do šesti měsíců od zahájení dodávek modelu Mustang Mach-E zákazníkům. Uživatelé budou na dostupnou aktualizaci vždy upozorněni a instalace bude možná přes Wi-Fi nebo mobilní připojení.

Vývoj pokračuje i během pandemie

V zájmu zajištění této pokročilé funkcionality podle původního plánu nalezl tým Fordu nové metody, jak aktualizace na dálku vyvíjet a testovat i během koronavirové pandemie. Dříve bylo zapotřebí, aby měli vývojáři fyzický přístup k jednotlivým modulům vozu, kvůli nutnosti pracovat z domova však museli rychle přejít na nový způsob práce.

Tým neprodleně připravil dálkový přístup ke všem modulům vozu a připojil k nim zařízení, umožňující přeprogramovat moduly z domova. Co se dříve programovalo na dálku pět hodin, trvá nyní méně než 10 minut.

Ford Mustang Mach-E si čeští zákazníci budou moci objednat již ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.