Skip to content
Tourneo Connect Active i Transit Connect Active lze na přání vybavit mechanickým samosvorným diferenciálem
Tourneo Connect Active i Transit Connect Active lze na přání vybavit mechanickým samosvorným diferenciálem

Tisková zpráva -

Nové modely Ford Tourneo a Transit Connect Active přinášejí styl i schopnosti pro outdoorová dobrodružství

  • Nový velkoprostorový Ford Tourneo Connect Active a užitkový Transit Connect Active nabízejí soukromým i firemním zákazníkům lepší předpoklady pro jízdu mimo zpevněné komunikace a také outdoorový design
  • Ke specifikům nových modelů patří ochranné prvky robustního vzhledu, zvýšená světlá výška a na přání dodávaný mechanický samosvorný diferenciál, který zlepšuje záběr pneumatik v nepříznivých podmínkách
  • Tourneo i Transit Connect Active se vyznačují velkorysou nabídkou prostoru a flexibilitou vnitřního uspořádání
  • Nové varianty Active se v nabídce užitkových vozů značky Ford zařadí po bok nedávno oznámeného většího modelu Tourneo Custom Active

/V Praze, 20. července 2020/ Ford nově rozšiřuje nabídku modelů Active o nový velkoprostorový Ford Tourneo Connect Active a užitkový Transit Connect Active. Objednávky na tyto nové varianty bude možné přijímat již brzy s tím, že první vozy budou zákazníkům dodány na konci roku.

Modely Active jsou určeny zákazníkům, které jejich podnikání či volnočasové aktivity občas zavedou mimo dosah kvalitních asfaltových komunikací. Vyznačují se robustním vzhledem ve stylu vozů SUV a zvýšenou světlou výškou. Na přání mohou být vybaveny rovněž mechanickým samosvorným diferenciálem.

Vedle vyšší jistoty při jízdě mimo zpevněné silnice nebo v nepříznivém počasí přinášejí nové varianty Active rovněž vyspělé asistenční a komfortní funkce, stejně jako specifické detaily v interiéru. Přitom si však plně zachovávají charakteristickou praktičnost a flexibilitu řady Connect. Prostorný Ford Tourneo Connect Active je nabízen v pětimístném i sedmimístném provedení.

„Naše modely Active se staly hitem u řidičů, kteří potřebují občas zavítat mimo zpevněné cesty a chtějí mít jistotu, že to jejich vůz zvládne,,“ řekl Hans Schep, ředitel divize užitkových vozů ve Ford of Europe. „Nezáleží na tom, jestli jde o práci nebo zábavu. Nové modely Tourneo a Transit Connect Active přinášejí zákazníkům se smyslem pro dobrodružství flexibilitu i všestrannost.“

Tourneo Connect Active a Transit Connect Active se v nabídce užitkových automobilů značky Ford zařadí po bok větších modelů Tourneo Custom Active a Transit Custom Active, představených minulý měsíc. Ve variantě Active nabízí Ford svým evropským zákazníkům rovněž oblíbené osobní modely Focus a Fiesta.

Hnací soustava přizpůsobená jízdě v terénu

Tourneo Connect Active i Transit Connect Active lze na přání vybavit mechanickým samosvorným diferenciálem, vyvinutým ve spolupráci se specializovanou společností Quaife. Jedná se o stejné zařízení jako ve větších modelech Active a jeho účelem je zlepšit přenos hnací síly na površích se sníženou adhezí.

Mechanický samosvorný diferenciál automaticky přenáší hnací sílu na to kolo, které má v daném okamžiku lepší trakci. Vozy díky tomu suverénně zvládají nezpevněné silnice, šotolinové cesty i kluzký povrch. Elektronický stabilizační systém byl přeprogramován tak, aby se samosvorným diferenciálem hladce spolupracoval. Stejné technické řešení již Ford uplatnil ve sportovních modelech Focus RS, Fiesta ST a Focus ST z divize Ford Performance a jeho přítomnost nemá žádný negativní vliv na spotřebu paliva a emise CO2.

Tourneo Connect Active i Transit Connect Active zároveň těží ze zvýšení světlé výšky o 24 mm vpředu a o 9 mm vzadu, což jim umožňuje bezpečně překonávat větší nerovnosti typu výmolů, vyjetých kolejí či přirozených terénních vln mimo zpevněné komunikace. Vyšší světlost znamená také vyšší pozici za volantem, což přispívá k lepší orientaci a větší jistotě řidiče v městském provozu i při jízdě mimo kvalitní komunikace.

Robustní a výrazný vzhled

Nové Tourneo Connect Active i Transit Connect Active jsou sériově vybaveny střešními ližinami pro přepravu rozměrných nákladů typu nosičů jízdních kol, kánoí či pracovního vybavení. K robustnějšímu vzhledu přispívají rovněž ochranné prvky ve spodních částech vozu vpředu i vzadu. K dalším rozlišovacím znamením vozů Active patří specifické provedení přední masky chladiče a 17palcová pětipaprsková kola, jejichž leštěný povrch kontrastuje s tmavými detaily.

Praktičnost zvyšují přídavné ochranné prvky, které pomáhají předcházet poškození laku například od větví nebo při manipulaci s pracovním vybavením v blízkosti vozu.

Nápis Active na zadní části vozu doplňují loga Active na předních blatnících. Nabídku laků rozšiřují dva atraktivní nové odstíny, oranžová Sedona a stříbrná Solar.

Více komfortu i všestrannosti

Interiér modelů řady Active se vyznačuje specifickým provedením potahů sedadel a jejich švů, modrými kontrastními detaily a logy Active. Riziku poškození laku při nastupování a vystupování předcházejí kovové lišty s logem Active.

Prostorný a všestranný interiér vozu Ford Tourneo Active lze snadno překonfigurovat podle toho, zda je právě zapotřebí více prostoru pro cestující, nebo pro náklad. Pětimístná varianta má sedadla ve druhé řadě dělená v poměru 60/40. Delší Grand Tourneo Connect Active nabízí další dvě sedadla ve třetí řadě, která lze sklopit do podlahy zavazadlového prostoru, pokud nejsou obsazena.

Specifika varianty Active žádným způsobem neomezují přepravní kapacitu Transitu Connect. Nákladový prostor má dle zvolené délky rozvoru náprav nadále objem 2,9 nebo 3,6 m3, užitečné zatížení činí 982 kg.

Technicky vyspělé motory i asistenční funkce

Všechny nové modely Tourneo Connect Active a Transit Connect Active jsou poháněny vznětovým motorem 1.5 EcoBlue. Díky konstrukci zaměřené na nízké vnitřní tření a propracovanému technickému řešení vstřikovací soustavy, turbodmychadla i systému regulace škodlivin nabízí tato jednotka pohotovou odezvu i nízkou spotřebu paliva.1

Motor 1.5 EcoBlue je nabízen ve variantě o nejvyšším výkonu 88 kW (120 k). Vedle šestistupňové manuální převodovky se zákazníci mohou rozhodnout rovněž pro samočinnou skříň s osmi rychlostními stupni. Mechanický samosvorný diferenciál je k dispozici pro vozy s mechanickou převodovkou.

Modely Active disponují stejně širokou paletou asistenčních technologií jako zbytek modelové řady Connect. Například inteligentní omezovač rychlosti automaticky reguluje rychlost jízdy tak, aby nedošlo k překročení rychlostního omezení platného v daném úseku.2 Dále je k dispozici systém Pre-Collision Assists nouzovým brzděním, asistent pro jízdu v pruzích nebo aktivní parkovací asistent. 2

Modelové řady Tourneo a Transit mají významnou zásluhu na tom, že Ford se v loňském roce stal již popáté za sebou nejoblíbenější značkou užitkových automobilů v Evropě.

1Homologované hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 budou zveřejněny před uvedením na trh.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny podle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování. Od 1. září 2017 se typové schválení některých nových automobilů řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Jde o nový, realističtější způsob měření spotřeby paliva a emisí CO2. Od 1. září 2018 WLTP začal nahrazovat dříve používaný cyklus NEDC. Během přechodného období budou hodnoty zjištěné dle WLTP vztahovány k NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2.

2 Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují úsudek a pozornost řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.