Skip to content
Novináři a další hosté se mohli na akci blíže seznámit s užitkovými vozy Ford Transit Trail, Ford Transit Custom Trail a Ford Tourneo Custom Active.
Novináři a další hosté se mohli na akci blíže seznámit s užitkovými vozy Ford Transit Trail, Ford Transit Custom Trail a Ford Tourneo Custom Active.

Tisková zpráva -

Ford Survival Day: Na Katlově se sešla dobrá parta

PRAHA, 18. června 2021 – Malebná příroda jezera Katlov, užitkové vozy Ford a rybářské náčiní – taková byla ve zkratce akce s názvem Ford Survival Day. Pozvaní hosté měli možnost vidět a vyzkoušet si většinu nabízených užitkových vozů Ford. Součástí programu byly také testovací jízdy užitkových vozů Transit a Tourneo ve výbavách Trail/Active nebo předpremiéra unikátní série Lifesavers z produkce Fordu, která ukazuje hrdinství záchranářů z celé Evropy. Adrenalinovou vložkou pak byla možnost vyzkoušet si, jaké to je přespat v rybářském bivaku, chytit velkého sumce a nahlédnout tak do světa profesionálního rybaření. To vše navíc ve společnosti známého rybáře a jednoho z ambasadorů značky Ford Jakuba Vágnera.

Užitkové vozy Ford řady Trail a Active – konektivita, praktičnost a špičkové jízdní vlastnosti

Novináři a další hosté se mohli na akci blíže seznámit s užitkovými vozy Ford Transit Trail, Ford Transit Custom Trail a Ford Tourneo Custom Active. Všechny tři modely se během testovacích jízd těšily velké oblibě, neboť kromě atraktivního designu a bohaté výbavy nabízí velmi vyvážené jízdní vlastnosti, zejména pro jízdu po nezpevněných komunikacích. Model Transit Trail lze vybavit inteligentním pohonem všech kol (AWD), který dynamicky přerozděluje hnací sílu na kola s nejvyšší trakcí. Součástí systému je i režim Bláto/Vyjeté koleje pro náročnější jízdní podmínky. Další testované modely, Ford Transit Custom Trail a Tourneo Custom Active mají poháněnou přední nápravu a o správnou trakci se stará mechanický samosvorný diferenciál mLSD (pro Tourneo Custom Active na přání), jenž je ve vozech zabudovaný tak, aby nezabíral místo v nákladovém prostoru a zachoval praktičnost, na kterou jsou zákazníci užitkových modelů Ford zvyklí. Součástí standardní výbavy vozů řady Trail a Active je také online připojený modem 4G/LTE, který po propojení s aplikací FordPass nebo FordPass Pro obsahuje řadu užitečných a inovativních funkcí pro usnadnění ovládání celého vozu. Aplikace navíc umožňuje zabezpečit vůz před nezvanými hosty prostřednictvím nedávno představené funkce SecuriAlert, která po detekci okamžitě odesílá oznámení na mobilní telefon majitele.

Rybaření, přednáška o Amazonii a ukázka projektu Lifesavers

Světoznámý rybář a jeden z ambasadorů značky Ford Jakub Vágner byl hlavní tváří celé akce. Kromě večerního rybaření si pro novináře připravil přednášku o svých cestách do Amazonie. Zážitků a historek bylo tolik, že se vše do hodinového povídání zdaleka nevešlo a diskuse tak následně pokračovala do pozdních večerních hodin. Součástí doprovodného programu byla také předpremiéra projektu Lifesavers, unikátní filmové série z produkce evropského Fordu, která v šesti epizodách ukazuje hrdinné příběhy profesionálních a dobrovolných záchranářů z různých zemí napříč Evropou. V každé epizodě zaznamenávají kamery problémy a výzvy, jimž musí záchranáři čelit v průběhu svých pracovních dnů. Epizoda s českou účastí bude mít oficiální premiéru 21. června 2021 a představí vodní záchrannou službu na Nových Mlýnech. Užitkové vozy Ford jsou nedílnou součástí záchranných složek napříč Evropou a Ford projektem Lifesavers vzdává hold každodenním hrdinům a děkuje jim za důvěru, kterou vkládají do produktů značky, mnohdy i při nasazování vlastních životů.

„Jsme rádi, že jsme pozvaným hostům mohli nabídnout zajímavý a pestrý program, navíc v takto netradičním pojetí. Po covidové pauze, kdy byli všichni zavření doma, je každá taková akce velkým přínosem, neboť osobní kontakt a možnost vyzkoušet si vše naživo zkrátka nic nenahradí. Z ohlasů od našich partnerů a pozvaných novinářů to zatím vypadá, že se akce v příštím roce dočká svého pokračování, což nás všechny velmi těší,“ hodnotí uplynulý Ford Survival Day Petr Burián, Communication & Public Affairs Manager značky Ford.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

O společnosti Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Ford navrhuje, vyrábí, prodává a servisuje kompletní řadu stále více elektrifikovaných osobních a užitkových vozidel vybavených permanentním online připojením: Užitkové a osobní vozy Ford a luxusní vozy Lincoln. Společnost usiluje o vedoucí pozici v oblasti elektrifikace, online automobilových služeb a řešení mobility včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 186 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.