Skip to content
Jednou z hvězd stánku Fordu ve Frankfurtu bude nový Ford Mustang
Jednou z hvězd stánku Fordu ve Frankfurtu bude nový Ford Mustang

Tisková zpráva -

Nový Ford Mustang, EcoSport a Tourneo Custom vévodí rozsáhlé expozici značky Ford na autosalonu ve Frankfurtu

  • Ford ve Frankfurtu představuje v evropské premiéře nový a výkonnější Ford Mustang, všestrannější SUV EcoSport nebo luxusnější velkoprostorové Tourneo Custom

  • Mustang se nově pyšní motorem V8 o výkonu zvýšeném na 331 kW, novou 10stupňovou samočinnou převodovkou či adaptivními tlumiči pérování MagneRide

  • EcoSport nově nabízí inteligentní pohon všech kol, nový vznětový motor 1.5 EcoBlue a ještě širší možnosti individualizace. Předností modelu Tourneo Custom je nedostižná variabilita uspořádání sedadel

  • K vidění bude rovněž Ranger Black Edition, exkluzivní Ford GT ’67 Heritage, nová Fiesta nebo modely ST-Line a Ford Performance

/V Praze, 11. září 2017/– Na autosalonu IAA 2017 v německém Frankfurtu nad Mohanem představuje Ford v evropské premiéře nový a výkonnější Ford Mustang, všestrannější SUV EcoSport nebo luxusnější velkoprostorové Tourneo Custom.

Mezi vystavovanými novinkami nechybí ani nový Ranger v limitované sérii Black Edition, omezené na pouhých 2500 kusů.

To ale není zdaleka vše. Expozice značky Ford předvede rozmanitost a šíři její evropské nabídky od nejnovější generace modelu Fiesta, jehož se za čtyři dekády vyrobilo přibližně 18 milionů, až po exkluzivní Ford GT, kterých za čtyři roky výroby vznikne pouze 1000. Ve Frankfurtu je tento supersportovní model vystavován ve speciální edici ’67 Heritage.

K vidění jsou rovněž modely ze sportovně stylizované řady Ford ST-Line a luxusní řady Ford Vignale.

„Šíře naší produktové palety umožňuje Fordu nabízet vyspělé technologie ve všech kategoriích automobilů, nejen ve vyšších třídách. Náš výzkum ovládacích a zobrazovacích prvků supersportovního Fordu GT se promítl do 12palcového digitálního přístrojového štítu v novém Mustangu i do ergonomického uspořádání ovládacích prvků v novém EcoSportu,“ řekl Steven Armstrong, viceprezident skupiny Ford a prezident pro Evropu, Střední východ a Afriku.

Německo zůstává pro Ford významným střediskem výzkumu, designu i výroby. Základní kámen výrobního závodu v Kolíně nad Rýnem, kde se dnes vyrábí nová Fiesta, byl položen v roce 1930. V Kolíně zároveň sídlí centra designu a produktového vývoje.

Výrobní závod v německém Saarlouis, odkud vyjíždí do světa Focus, C-MAX a Grand C‑MAX, loni oslavil 14 milionů vyrobených vozů. Jediné výzkumné a vývojové pracoviště Fordu mimo Spojené státy sídlí v německých Cáchách.

Na první pohled Mustang

Nový Ford Mustang je ještě atraktivnější, rychlejší a technicky vyspělejší. Zájemci o legendární sportovní vůz se mohou těšit na modernizovaný vzhled, zdokonalený motor i podvozek, pokročilé asistenční systémy a ještě širší možnosti individualizace. Od začátku roku 2015, kdy Ford poprvé ve více než půlstoleté historii Mustangu spustil jeho prodej také v Evropě, se na starém kontinentu prodalo bezmála 30 000 Mustangů.

Exteriér inovovaného Fordu Mustang se vyznačuje atletičtějším vzhledem, přitom si ale zachovává nezaměnitelný charakter. Kapota motorového prostoru má nyní nižší profil a integrované ventilační otvory. V kombinaci s upraveným vzhledem spodní mřížky tak Mustang získal ostřejší a agresivnější výraz. Zadní partie působí dramatičtějším dojmem díky upravenému nárazníku se stylizovaným difuzorem.

Modernizovaný motor Ford 5.0 V8 o předpokládaném výkonu 331 kW (450 k) uděluje Mustangu ještě lepší dynamiku při nižší spotřebě paliva. Jak osmiválec, tak motor 2.3 Ecoboost o výkonu 213 kW (290 k) lze na přání kombinovat s novou 10stupňovou samočinnou převodovkou, která přináší ještě lepší akceleraci i spotřebu paliva.*

Volitelně bude nově nabízen podvozek MagneRide s magnetoreologickými tlumiči pérování, které dokážou bleskurychle reagovat na aktuální situaci. V nabídce přepínatelných jízdních režimů se vedle dosavadních Normal, Sport, Track a Snow/Wet objevují dva nové, závodní Drag Strip Mode a konfigurovatelný My Mode. Nový sportovní výfuk s aktivní klapkou nabízí inovativní tichý režim „dobrého souseda“. V režimu Drag Strip by měl Mustang V8 akcelerovat z klidu na 96 km/h (60 mil v hodině) za méně než čtyři sekundy.

K pokročilým asistenčním systémům nového Mustangu patří předkolizní asistent sdetekcí chodců nebo systém pro automatické navrácení do jízdního pruhu.V moderním, prémiově působícím interiéru se objevují měkčené materiály a nový plně digitální přístrojový štít, tvořený obrazovkou o úhlopříčce 12 palců.

Nový Ford Mustang disponuje rovněž komunikačním a zábavním systémem SYNC 3. Funkce jako telefonování, přehrávání hudby, navigaci nebo klimatizaci lze ovládat konverzačními hlasovými pokyny, popřípadě prostřednictvím osmipalcové dotykové obrazovky. Ta podporuje i některá gesta používaná na chytrých telefonech. Systém SYNC 3 je kompatibilní s Apple CarPlay i Android Auto™.

Všestrannější a komfortnější nový EcoSport

Nové kompaktní SUV Ford EcoSport přináší ještě více všestrannosti, elegantnější vzhled a vyspělé technologie. Od roku 2014 prodal Ford v Evropě již 150 000 kusů EcoSportu.

Ford EcoSport bude poprvé nabízen s inteligentním pohonem všech kol a debutovat v něm bude zcela nový vznětový motor Ford 1.5 EcoBlue o výkonu 92 kW. Zákazníci si nicméně budou moci zvolit také oceňovaný zážehový motor Ford 1.0 EcoBoost, a to v několika variantách až do nejvyššího výkonu 103 kW.

Modernizovaný EcoSport dostal výrazné a dynamické vzezření v duchu větších SUV značky Ford, Kuga a Edge. V nabídce bude 12 výrazných barev karoserie. Vzhled vozu lze individualizovat kontrastním lakováním střechy, střešních sloupků, horní části rámů dveří, zadního spoileru a krytů vnějších zpětných zrcátek.

V elegantním, ergonomicky rozvrženém interiéru se objevuje středová dotyková obrazovka o úhlopříčce až 8 palců. Další novinkou v nabídce je sportovně stylizovaná varianta ST-Line, jejíž vzhled je inspirovaný modely Ford Performance.

EcoSport nově nabízí tempomat s nastavitelným omezovačem rychlosti nebo zadní parkovací kameru. Novinkou je i nový digitální přístrojový panel, tvořený displejem o úhlopříčce 4,2 palce.

Tepelnou pohodu zvyšuje vyhřívaný věnec volantu a elektronicky řízená samočinná klimatizace. K dispozici bude i dešťový a světelný senzor nebo elektricky vyhřívaná a sklopná zpětná zrcátka. Jízdu na víceproudých komunikacích usnadní systém hlídání mrtvých úhlů. Nechybí multimediální systém SYNC 3 či nový prémiový audiosystém B&O PLAY, kalibrovaný speciálně pro EcoSport.

„Zapracovali jsme na kvalitě, technické vyspělosti i všestrannosti. Nový Ford EcoSport přináší ještě výraznější pocit jistoty za volantem, po kterém zájemci o kompaktní SUV touží,“ řekl Gary Boes, globální ředitel řady vozů segmentu B ve Ford Motor Company. „Řidiči se tak budou cítit ještě komfortněji a bezpečněji.“

Nepřekonatelně všestranné Tourneo Custom

V novém modelu Tourneo Custom nalezne prvotřídní pohodlí až devět osob. Lze ho jasně identifikovat podle nového vzhledu přední části s chromovanou maskou, opatřenou pěti lamelami. Prostorná a luxusní kabina se vyznačuje unikátním řešením zadních sedadel. Šest samostatných sedadel lze přestavět do konferenčního uspořádání, kdy je druhá řada otočená proti směru jízdy.

K vyššímu cestovnímu komfortu přispívá nový design sedadel s upravenými výplněmi i geometrií, stejně jako dokonalejší odhlučnění zadní části kabiny. Cestující vzadu ocení rovněž účinnější klimatizaci, šest USB zdířek nebo audiosystém s 10 reproduktory, přizpůsobený akustice velké karoserie. Největší Tourneo prošlo důkladným přepracováním, jehož cílem bylo zvýšit kultivovanost i kvalitu. Nově nabízí inteligentní omezovač rychlosti a systém SYNC 3 s osmipalcovou dotykovou obrazovkou.

„V novém Tourneu Custom se každý cestující může těšit na nejlepší sedadlo,“ řekl Pete Reyes, ředitel modelové řady Tourneo ve Ford of Europe. „Tento všestranný velkoprostorový model byl důkladně přepracován. Jeho stylový interiér spojuje komfort a kvalitu luxusního vozu s mimořádnou prostorností a praktičností.“

Nové Tourneo Custom nabídne jako první ve své třídě inteligentní omezovač rychlosti, který na základě údajů systému rozpoznávání dopravních značek samočinně upravuje rychlost jízdy podle rychlostního omezení platného v právě projížděném úseku. Další novinkou je systém hlídání mrtvých úhlů s funkcí upozornění na přijíždějící vozidla při couvání z parkovacího místa do vozovky. Tyto nové funkce rozšiřují nabídku pokročilých technologií, které jsou zájemcům o Tourneo Custom dostupné již dnes: předkolizní asistent s detekcí chodců, systém udržování v pruhu, kompenzace bočního větru nebo adaptivní tempomat.

Nové inovace stavějí na rozsáhlém zdokonalení Tournea Custom v roce 2016, kdy vůz dostal vznětový motor Ford EcoBlue o výkonu až 125 kW, volitelně také novou šestistupňovou samočinnou převodovku SelectShift a pneumatické odpružení zadní nápravy.

Pro zákazníky s nejvyššími nároky na komfort má Ford připravenu sadu výbavy Titanium X s koženým čalouněním, systémem SYNC 3 včetně satelitní navigace, parkovací kamerou nebo výbojkovými světlomety. Nový model Sport uděluje Tourneu Custom dynamičtější vyznění. Dodává se v kombinaci s nejvýkonnější motorizací a přináší exteriérovou sadu sportovního vzhledu se dvěma pruhy na kapotě nebo 17“ kola z lehké slitiny a částečné kožené čalounění.

Exkluzivní Ranger Black Edition

Nový Ranger Black Edition je limitovanou sérií nejprodávanějšího pick-upu v Evropě. Vznikne pouze 2500 kusů. Black Edition vychází ze stupně výbavy Limited, má však černou masku chladiče, kola, ochranný rám za kabinou i drobnější detaily exteriéru.

Ranger Black Edition je nabízen výhradně v karosářské variantě Double Cab. Standardní výbava obsahuje navigaci, přední parkovací senzory a zadní kameru, systém SYNC 3 s 8“ dotykovou obrazovkou, dvouzónovou samočinnou klimatizaci, kožené čalounění nebo elektricky vyhřívaná a sklopná zpětná zrcátka.

Na počest vítězství v Le Mans

Exkluzivní Ford GT ’67 Heritage skládá poctu závodnímu vozu Ford GT40 Mk IV, s nímž Dan Gurney a A. J. Foyt v roce 1967 zvítězili v závodě 24 hodin Le Mans.

Ford GT ’67 Heritage kombinuje karoserii v červeném odstínu Race s bílými pruhy a sadou karbonových dílů s viditelnou strukturou uhlíkových vláken. Na kapotě a dveřích se objevuje grafika s motivem startovního čísla 1 v bílé barvě Frozen. Dvacetipalcová jednodílná kovaná kola mají matně stříbřitou povrchovou úpravu a černé centrální matice. Vzhled vozu dotvářejí červené brzdiče a stříbrné kryty vnějších zpětných zrcátek.

Sedadla z uhlíkového kompozitu jsou čalouněna kůží s červenými švy. Stejná kombinace nalezla uplatnění rovněž na volantu. Řadicí „pádla“ pod volantem jsou šedě eloxovaná a dekorační prvky na palubní desce, dveřích a konstrukci sedadel mají tmavý kovový odstín.

Při maximální rychlosti 347 km/h je Ford GT nejrychlejším produkčním modelem v historii značky. Pohání ho motor 3.5 V6 EcoBoost, který v americké specifikaci dosahuje výkonu 482 kW a točivého momentu 746 Nm.

Nová Fiesta

Nová Fiesta je technicky nejvyspělejší malý vůz na evropském trhu. Nabízí pokročilé asistenční technologie jako systém detekce chodců, který nově dokáže zabránit nehodě i za tmy, nebo nový aktivní parkovací asistent s funkcí automatického zabrzdění před překážkou.

Zábavu a komunikaci na cestách zajišťuje prémiový audiosystém B&O PLAY, systém Ford SYNC 3 a dotyková obrazovka o úhlopříčce až osm palců, inspirovaná tablety. Stylový nový exteriér i revoluční interiér lze přizpůsobit individuálnímu vkusu zákazníka. Fiesta dále nabízí celoplošné otevíratelné střešní okno a ještě podmanivější zážitek z jízdy.

Modelovou řadu tvoří jasně odlišené verze: stylová Fiesta Titanium, sportovně stylizovaná Fiesta ST-Line, luxusní Fiesta Vignale a Fiesta Trend. Během následujícího roku rozšíří nabídku také crossover Fiesta Active a sportovní Fiesta ST s výkonem 147 kW.

Ford Performance a ST-Line

Ve dnech, kdy bude autosalon ve Frankfurtu otevřen pro veřejnost, budou na stánku značky Ford k vidění rovněž modely ST-Line, jejichž vzhled je inspirován estetikou sportovních vozů Ford Performance. Do řady ST-Line patří EcoSport ST-Line, Edge ST-Line, Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Kuga ST-Line, Mondeo ST‑Line a S‑MAX ST-Line. Tyto modely nabízejí sportovní vzhled a upravený podvozek v kombinaci s výkonnými motory EcoBoost i TDCi.

Veřejnost si bude moci ve Frankfurtu prohlédnout také sportovní Focus ST a Focus RS, stejně jako prostorný kompaktní hatchback KA+.

# # #

* Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování.

Android a Android Auto jsou ochranné známky Google Inc.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.