Skip to content
O Vánocích sjíždějí celý den z montážní linky Fordu namísto skutečných aut hračky

Tisková zpráva -

O Vánocích sjíždějí celý den z montážní linky Fordu namísto skutečných aut hračky

  • Každý rok pošle Ford na některou ze svých výrobních linek hračky, hry a knihy
  • Zaměstnanci věnují jeden den přípravě a balení vánočních dárků pro děti

  • Letos přišla na řadu rumunská Craiova. Sbírky se pořádají také v Německu, Španělsku a Velké Británii

/V Praze, 20. prosince 2016/ Vždy jeden den v roce se na některé z montážních linek Fordu objevují místo skutečných automobilů autíčka na hraní. Patří k hračkám, které zaměstnanci sbírají, balí a posílají do nemocnic, dětských domovů a dobročinných organizací.

„Sledovat, jak po lince přijíždějí hračky, je úžasné. Zaměstnanci se nechají unést atmosférou a převléknou se za pomocníky Santa Clause. Je důležité, abychom jako firma dělali něco pro širší společnost, a toto je vynikající způsob,“ řekla Linda Cash, viceprezidentka Ford of Europe pro výrobu.

Každý rok naděluje dárky jiná z evropských továren Fordu. Letos je to výrobní závod v rumunské Craiově, kde se vyrábí model B-MAX a motory 1.0 EcoBoost. Na charitu však přispívají i zaměstnanci z dalších továren v Německu, Španělsku a Velké Británii. K příjemcům jejich pomoci patří vedle dětí také například lidé bez domova.

Zde se můžete podívat na video: https://youtu.be/BuP2PLiiSJE.


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.