Skip to content
Jan Laube končí na pozici generálního ředitele českého Fordu
Jan Laube končí na pozici generálního ředitele českého Fordu

Tisková zpráva -

Personální změna ve společnosti FORD MOTOR COMPANY, s. r. o.

/V Praze, 12. prosince 2018/ – Společnost FORD MOTOR COMPANY, s. r. o., oznamuje, že její generální ředitel Jan Laube se po dvaceti čtyřech letech u firmy a jedenácti letech na pozici jednatele rozhodl ke konci tohoto roku ukončit svoje působení u českého zastoupení Fordu.

Jan Laube (51) nastoupil k českému Fordu v roce 1995 a prošel tu mnoha pozicemi v prodeji, servisu i v dceřiné finanční společnosti českého Fordu, FCE Credit, s.r.o. Generálním ředitelem společnosti byl jmenován v roce 2008.

„Těch téměř dvacet čtyři let práce pro modrý ovál bylo pro mne dobrou školou a velkým zdrojem zkušeností,“ říká k tomu Jan Laube. „Měl jsem tu čest vést tým skvělých lidí, s nimiž byla radost spolupracovat, i když jsme spolu občas museli překonávat hodně složité překážky.“

„I jako generální ředitel jsem se ve své práci snažil vždy hledat nové pohledy a přístupy a vést český Ford takovým způsobem, aby práce měla smysl a aby nás také všechny bavila. Říká se, že změna je život, tedy i pro mne nastal čas začít dělat zase něco jiného,“ komentuje svůj odchod Jan Laube.

Jan Laube končí na pozici generálního ředitele českého Fordu k 31. prosinci 2018 – jméno jeho nástupce bude oznámeno v nejbližších týdnech.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.