Skip to content
Stroje na 3D pletení mohou používat různé druhy příze
Stroje na 3D pletení mohou používat různé druhy příze

Tisková zpráva -

Potahy vyráběné 3D pletením otevírají cestu k prakticky neomezené personalizaci – a navíc mohou dobíjet telefony

/V Praze, 15. listopadu 2019/ – Ford Motor Company zavádí novou technologii výroby bezešvých potahů sedadel. Jde o 3D pletení.

Díky výrobní technologii, používané při výrobě běžecké obuvi, oděvů nebo nábytku, získají zákazníci Fordu možnost navrhovat si potahy sedadel sami. Navíc lze takto přidat zakázkové detaily, například kapsy nebo dodatečné polstrování, a rovněž používat prodyšnější materiály.

Nová technologie zároveň umožňuje vyrábět látky se zabudovanou konektivitou, integrovaným vyhříváním, ovladači oken či zrcátek, bezdrátovým nabíjením telefonů nebo snímači, sledujícími zdravotní stav řidiče.

Vedle větší designérské flexibility přináší 3D pletení také snížení počtu výrobních kroků a menší objem odpadu. Není díky němu zapotřebí stříhat a sešívat tolik kusů látek jako při výrobě běžných potahů. Stroje na 3D pletení mohou používat různé druhy příze, od polyesteru přes vlnu, hedvábí či uhlíková vlákna až po recyklované materiály.

Další přednost pro zákazníky znamená možnost mít na předních sedadlech jiný design potahů než vzadu, popřípadě použít vzadu specifický design potahů pro děti nebo pro zvířata. Rovněž barevné kombinace a grafické prvky lze přizpůsobit potřebám zákazníka.

Potahy vyrobené metodou 3D pletení jsou preciznější, kvalitnější a mají méně záhybů. 3D pletením lze teoreticky vyrábět jakoukoli část interiéru. Palubní deska nebo výplně dveří by mohly dokonce měnit vzhled v závislosti na pozorovacím úhlu.

Ford při vývoji sedadel klade velký důraz na komfort a snadné používání. Nový Ford Puma je první model značky se snímatelnými potahy. Mají elegantně integrované zipy a jejich vzhled lze podle přání zákazníka personalizovat různými obrázky, texty nebo logy. Zákazník se může také rozhodnout, zda chce mít snímatelné potahy textilní, nebo kožené, popřípadě je střídat podle sezony. A protože jsou pratelné, lze je snadno zbavit nečistost, tudíž interiér vozu vydrží déle vypadat jako nový.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.