Skip to content
Elektrický Ford Explorer vyráží na nové dobrodružství s filmem Indiana Jones a nástroj osudu od Disney a Lucasfilm

Novinka -

Elektrický Ford Explorer vyráží na nové dobrodružství s filmem Indiana Jones a nástroj osudu od Disney a Lucasfilm

Ford se vydává na své dosud největší dobrodružství – nový elektrický Explorer 1 se v rámci své nejnovější reklamní kampaně spojil s trhákem letošního léta, filmem Indiana Jones a nástroj osudu z produkce studií Disney a Lucasfilm.

V nové kampani, která odkazuje na ikonické záběry a slavnou hudbu z legendární filmové série, se elektrický crossover vydává na dobrodružnou cestu napříč kontinentem. Ve vedlejší roli se mihne i jistá velmi známá silueta.

Kampaň byla ve vybraných evropských zemích spuštěna 12. června, před uvedením filmu do evropských kin. Představuje dobrodružství Exploreru v televizní, sociální, digitální, rozhlasové i outdoorové reklamě.

Šedesátisekundová verze televizní reklamy je k vidění níže:

V pátém a závěrečném díle série Indiana Jones se v titulní roli opět představí Harrison Ford. Dalšími hvězdami nového filmového dobrodružství jsou Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen a Antonio Banderas.

Partnerství vzniklo s cílem využít historii filmové série s Indianou Jonesem ke zvýšení povědomí o novém Fordu Explorer.

Nový Explorer navazuje na tradici několika generací a pro Evropu byl přetvořen v plně elektrický crossover střední třídy. Kombinuje německou konstrukční školu s výrazným americkým stylem a přináší design připravený na dobrodružství ve spojení s vynikající digitální uživatelskou zkušeností. Poháněn je výhradně elektřinou a jeho baterii lze nabít z 10 na 80 procent maximální kapacity za pouhých 25 minut. 2

K nejzajímavějším prvkům výbavy patří 15palcová dotyková obrazovka systému SYNC Move 3, kterou lze naklápět v rozsahu 30 stupňů a za níž se nachází tajná schránka My Private Locker – jako stvořená k ukrytí mapy pokladu před nepovolanýma očima. Sedmnáctilitrová schránka MegaConsole mezi předními sedadly pak pojme 15palcový notebook nebo vzácný artefakt.

Cestovatelská influencerka Lexie Alfordová, kterou znají miliony lidí pod přezdívkou Lexie Limitless, se ještě letos vydá v elektrickém Fordu Explorer na cestu kolem světa, aby demonstrovala jeho potenciál.

Příjem rezervací na nový Explorer je již otevřen, dodávky zákazníkům budou zahájeny v roce 2024.

Citace

„Indiana Jones je nejikoničtějším americkým cestovatelem stříbrného plátna, takže příležitost uzavřít partnerství s jeho nejnovějším dobrodružstvím s využitím našeho vlastního „cestovatele“ se dokonale hodila. Nový Explorer, který debutuje zde v Evropě a je pro Evropu také navržen, bude nejen elektrický, ale jistě bude pro zákazníky stejně elektrizujícím dobrodružstvím jako nejnovější film pro návštěvníky kin.“

Martin Sander, evropský ředitel Ford Model e

„Indiana Jones je postava, která je vzpurná, neúnavná a nekompromisní, a přesně v tomto duchu se nese i náš nový crossover s elektrickým pohonem. Chcete se cítit jako dobrodruh? Pořiďte si elektromobil s nápisem Explorer na přídi.“

Pete Zillig, marketingový ředitel Ford Europe

„Jsme opravdu nadšeni, že se náš elektrický Explorer setkává s Indianou Jonesem. Toto partnerství přináší to nejlepší z naší americké tradice a dobrodružného ducha značky.“

Jen Meyer, vedoucí oddělení Média a partnerství, Ford Europe

„Spolupráce s Fordem dává vynikající smysl na mnoha úrovních a ukazuje, jak náš prvotřídní storytelling může pracovat pro nejlepší značky v regionu EMEA. Obě značky symbolizují dobrodružného ducha a propojením dvou ikonických objevitelů, elektrického od Fordu a samotného Indiana Jonese, jsme vytvořili kampaň, která spotřebitele v celém regionu opravdu zaujme.“

Owen Dommel, ředitel Partnerství a propagace, Walt Disney Studios EMEA

O FILMU INDIANA JONES A NÁSTROJ OSUDU

Harrison Ford se v netrpělivě očekávaném závěrečném díle kultovní série – velkém, světoběžnickém, strhujícím filmovém dobrodružství – vrací k roli legendárního archeologa. V dalších rolích se vedle Forda představí Phoebe Waller-Bridge (Potvora), Antonio Banderas (Bolest a sláva), John Rhys-Davies (Dobyvatelé ztracené archy), Shaunette Renée Wilson (Černý panter), Thomas Kretschmann (Ponorka), Toby Jones (Jeden musí z kola ven), Boyd Holbrook (Logan), Olivier Richters (Černá vdova), Ethann Isidore (Smrtící střední) a Mads Mikkelsen (Chlast). Film režíruje James Mangold (Le Mans ’66, Logan), scénář napsali Jez Butterworth & John-Henry Butterworth a David Koepp a James Mangold podle postav vytvořených Georgem Lucasem a Philipem Kaufmanem, producenty jsou Kathleen Kennedy, Frank Marshall a Simon Emanuel, výkonnými producenty Steven Spielberg a George Lucas. Hudbu opět složil John Williams, který od původního filmu Dobyvatelé ztracené archy z roku 1981 složil hudbu ke všem Indyho dobdrodružstvím.

# # #

Další informace o Ford Motor Company a Ford Europe

1 Oficiálně homologované hodnoty dojezdu budou zveřejněny před zahájením prodeje.

2 Uvedená doba nabíjení vychází z počítačových simulací výrobce. Rychlost nabíjení se snižuje s tím, jak se baterie blíží své maximální kapacitě. Výsledky se mohou lišit v závislosti na vytížení sítě a stavu nabití baterie.

3Nenechte se při řízení rozptylovat. Je-li to možné, využívejte ovládání hlasem. Nedržte telefon za jízdy. Některé funkce nemusí být dostupné, je-li zařazen rychlostní stupeň. Ne všechny funkce jsou kompatibilní se všemi telefony.


Témata

Značky

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.