Skip to content
V průběhu roku 2024 se modelová řada rozroste o Transit Courier v karosářské variantě Kombi
V průběhu roku 2024 se modelová řada rozroste o Transit Courier v karosářské variantě Kombi

Novinka -

Ford začíná přijímat objednávky na nový Transit Courier a nové Tourneo Courier

  • Zákazníci mohou ode dneška objednávat nové generace kompaktních modelů řady Courier
  • Užitkový Transit Courier i víceúčelové Tourneo Courier budou zpočátku k dispozici se spalovacími motory, příští rok dorazí i plně elektrické verze
  • Díky zcela nové konstrukci přinášejí oba modely maximum prostoru a praktičnosti v kombinaci s nejmodernějšími digitálními funkcemi

PRAHA, 21. června 2023– Ford dnes oznámil, že začíná přijímat objednávky na kompaktní modely Ford Pro nové generace, užitkový Transit Courier a víceúčelové Tourneo Courier. První vozy budou zákazníkům dodány začátkem roku 2024.

Kompaktní rozvážkový automobil Transit Courier přináší díky nové konstrukci o 25 % vyšší přepravní kapacitu a poprvé pojme dvě europalety. 1 K dispozici je v provedení Van se zážehovými motory EcoBoost i vznětovými motory EcoBlue. Ceny začínají na 470 800 Kč bez DPH za variantu Transit Courier Trend.

Nové Tourneo Courier nabízí o 44 % větší zavazadlový prostor než dosavadní model1 a nový plně digitální sdružený ukazatel a systém SYNC 4. 2Poháněno je úsporným zážehovým motorem 1.0 EcoBoost o výkonu 92 kW (125 k), ceny začínají na 526 200 Kč bez DPH za variantu Tourneo Courier Trend.

„Nový užitkový Transit Courier i všestranné Tourneo Courier těží ze zcela nové konstrukce, která přináší maximum prostoru a praktičnosti ve spojení s nejmodernějšími digitálními funkcemi,“ řekl Libor Beneš, Country Manager Fordu pro Českou republiku. „Díky vylepšené ergonomii a rozsáhlé sadě pokročilých asistenčních systémů bude jízda s nimi pro řidiče příjemnější a bezpečnější.“ 3

Zájemci o nový Transit Courier i Tourneo Courier se mohou rozhodnout pro osobité provedení Active s kontrastními detaily exteriéru včetně možnosti kontrastně lakované střechy v bílé nebo černé barvě, střešními ližinami a specifickým potahem sedadel.

V průběhu roku 2024 se modelová řada rozroste o Transit Courier v karosářské variantě Kombi, stejně jako o dvojici plně elektrických modelů E-Transit Courier a E-Tourneo Courier. Tyto dva vozy patří mezi 9 elektromobilů, které se Ford zavázal nabízet na evropském trhu do roku 2024 s tím, že do roku 2035 chce dosáhnout nulových emisí u všech vozidel prodávaných v tomto regionu. Celosvětově Ford investuje 50 miliard dolarů, aby do konce roku 2026 dosáhl ročního prodejního objemu více než dvou milionů elektromobilů.

# # #

1 Přepravní kapacita je omezena hmotností nákladu a jejím rozložením.

2 Nenechte se při řízení rozptylovat. Je-li to možné, využívejte ovládání hlasem. Nedržte telefon za jízdy. Některé funkce nemusí být dostupné, je-li zařazen rychlostní stupeň. Ne všechny funkce jsou kompatibilní se všemi telefony.

3 Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují úsudek a pozornost řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz. Podrobnosti jsou uvedeny v návodu k obsluze.

Témata

Značky

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.