Skip to content
Ford SYNC umožní promítat aplikace z chytrého telefonu na palubní obrazovku; jako první nabídne tuto možnost slovenská navigace Sygic

Tisková zpráva -

Ford SYNC umožní promítat aplikace z chytrého telefonu na palubní obrazovku; jako první nabídne tuto možnost slovenská navigace Sygic

  • Nová funkce systému Ford SYNC® 3 s rozhraním AppLink™ přenáší aplikace z chytrého telefonu přímo na dotykovou obrazovku v palubní desce
  • Jako první využije této možnosti navigační aplikace Sygic
  • Ford poskytuje vývojářům nástroje potřebné pro zajištění kompatibility jejich aplikací s rozhraním AppLink

/V Praze, 6. ledna 2017/ Většina majitelů chytrých telefonů uvádí, že při jízdě používá navigační aplikace v telefonu. Ford proto představuje novou funkci rozhraní SYNC® AppLink™, která umožňuje zobrazovat obsah aplikace přímo na dotykové obrazovce palubního systému. Jako první nabídne tuto možnost navigační aplikace společnosti Sygic.

Po připojení chytrého telefonu k vozu prostřednictvím USB kabelu se grafické rozhraní aplikace automaticky přenese na dotykovou obrazovku palubního systému. Aplikace se díky tomu lépe ovládá. Zvolené řešení také snižuje pravděpodobnost, že řidič bude manipulovat s telefonem během jízdy.

Sygic bude první navigační aplikací, která nové možnosti dané rozhraním Ford AppLink využije. Je k dispozici ve více než 200 zemích ve 40 jazykových mutacích a celosvětově ji používá na 150 milionů lidí. Aplikace je optimalizovaná tak, aby hladce spolupracovala se systémem Ford SYNC 3. Stojí za ní stejnojmenná společnost původem ze Slovenska. Od roku 2016 má Sygic pobočku i v České republice.

Možnost přenášet rozhraní navigační aplikace na palubní obrazovku se poprvé objeví ve vozech Ford v druhé polovině roku 2017. Komunikační a zábavní systém Ford SYNC s rozhraním AppLink umožňuje ovládat kompatibilní aplikace v chytrém telefonu hlasem, popřípadě právě prostřednictvím dotykové obrazovky zabudované v palubní desce. Vývojáři aplikací si mohou stáhnout potřebný software z webu Ford Developer Program.

Video s ukázkou navigace Sygic v systému Ford SYNC je k vidění zde.

Ford také oznámil, že umožní komunikaci mezi svými modely a hlasovým asistentem Alexa společnosti Amazon. V zemích, pro které Amazon systém Alexa uvolní, se budou zákazníci moci například z domova zeptat na stav nabití baterie nebo dát pokyn k odemknutí vozu. 

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.