Skip to content
Model E-Transit se nabídne širokou škálu variant
Model E-Transit se nabídne širokou škálu variant

Tisková zpráva -

Elektrická dodávka Ford E-Transit vyjíždí na evropské silnice. Začínají její provozní zkoušky přímo u zákazníků

  • S předstihem několika měsíců před plánovaným zahájením prodeje na vybraných trzích na jaře 2022 vyzkouší elektrický E-Transit v „ostrém“ nasazení vybraní zákazníci z několika evropských zemí
  • Do intenzivního testování E-Transitu v podmínkách reálného komerčního nasazení se zapojí přední doručovací a energetické společnosti, stejně jako orgány veřejné správy
  • Svoji vysokou produktivitu bude E-Transit v těchto zkouškách prokazovat hned v několika variantách včetně podvozku s různými nástavbami od skříňových přes chladírenský box a valník až po sklápěč

PRAHA, 25. srpna 2021 – Elektrické provedení lehkého užitkového automobilu Ford Transit se pouští do práce. S předstihem několika měsíců před plánovaným zahájením prodeje na vybraných trzích na jaře 2022 vyzkouší elektrický E-Transit v „ostrém“ nasazení vybraní firemní zákazníci v Německu, Norsku, a Velké Británii.

Do intenzivního testování E-Transitu v podmínkách reálného komerčního provozu se zapojí přední doručovací a energetické společnosti i orgány veřejné správy. K partnerům patří odpadová společnost AWB, Balfour Beatty, radnice německého Kolína nad Rýnem, britská pobočka DHL Express, DPD, Norská pošta, Ocado a Recover Nordic.

Testovací flotilu tvoří kompletní řada plánovaných verzí E-Transitu, tedy Van, DCiV (Double Cab in Van) a podvozek s jednokabinou a nejrůznějšími nástavbami, a to ve variantách celkové hmotnosti 3,5 až 4,25 tuny. V rozmanitosti flotily se odráží komplexnost provozních požadavků, jimž musí vozy Transit vyhovět.

„Chceme předvést, že pomoc zákazníkům ve snižování dopadů jejich činnosti na životní prostředí může být v souladu se zvyšováním produktivity,“ řekl Dave Petts, Market Lead, Urban electrified vans, Ford of Europe. „Reálný provoz u zákazníků nám pomůže ukázat, jaké výhody E-Transit firmám nabízí, a současně z něj získáme cenné údaje o uživatelských zvyklostech, které nám umožní dále zdokonalovat provozní vlastnosti. Jsme pevně přesvědčeni, že k zákazníkům bychom se měli chovat jako k rodině, a tento program ukazuje, jakou hodnotu těmto blízkým partnerstvím přikládáme.“

Zahájení provozních zkoušek je poslední fází vývoje nového E-Transitu. Předcházel mu intenzivní testovací program na polygonech a v laboratořích Fordu. Spolupracující strany budou prototypy vozů E-Transit provozovat po dobu šesti nebo dvanácti měsíců.

Rozmanité přestavby

Promyšlená konstrukce E-Transitu umožňuje provádět přestavby stejně snadno a s využitím stejného dílenského vybavení jako v případě stávajících variant Transitu. Ve spolupráci s partnery ze sítě Fordem schválených kvalifikovaných přestavbářských společností byly některé ze zkoušených vozů upraveny tak, aby demonstrovaly všestrannost platformy E-Transit. Zde je několik příkladů:

  • Chladírenská nástavba pro rozvozy nákupů potravin, napájená 2,3kW palubní soustavou ProPower Onboard
  • Valník se světelnými majáky a snímači hmotnosti
  • Klecový sklápěč pro sběr odpadu
  • Rozvážková skříň s průchozí přepážkou a pneumatickým zadním odpružením
  • Rozvážková skříň se spojenými vnitřními regály, průchozí přepážkou a doplňkovým sedadlem vpředu

Provozní zkoušky E-Transitu navazují na úspěšný předchozí projekt podobného charakteru, v němž zákazníci najezdili s vozy Transit Custom Plug-In Hybrid více než 240 000 kilometrů. Ukázalo se, že v centru Londýna se 75 procent nájezdu odehrálo na bezemisní elektrický pohon. 2 Další testování v Kolíně nad Rýnem pak potvrdilo přínos takzvaného geofencingu, který umožňuje při vjezdu do vymezených oblastí, typicky s obzvláště silným znečištěním ovzduší, zapnout režim EV Nyní automaticky.

V roce 2020 se Ford již pošesté v řadě stal obchodně nejúspěšnější značkou užitkových automobilů v Evropě. Pozici lídra si udržel rovněž v prvním pololetí letošního roku.3

                                                                     # # #

1 Přepravní kapacita je omezena hmotností a rozložením nákladu.

2 https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2019/07/08/hybrid-electric-vans-present-practical--accessible-solution-for-.html

3 https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2021/07/21/ford-of-europe-sales-highlights-q2-2021.html

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

O společnosti Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Ford navrhuje, vyrábí, prodává a servisuje kompletní řadu stále více elektrifikovaných osobních a užitkových vozidel vybavených permanentním online připojením: Užitkové a osobní vozy Ford a luxusní vozy Lincoln. Společnost usiluje o vedoucí pozici v oblasti elektrifikace, online automobilových služeb a řešení mobility včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 186 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.